Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odası (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Kaş’a geldi. Kemer, Kumluca, Finike ve Demre ziyaretlerinden sonra Kaş’a gelen AESOB Başkanı Adlıhan Dere,  yönetim kurulu üyeleriyle ve  İlçe Oda Başkanlarıyla birlikte Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer’i, Kaş Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Çalışkan’ı ve Kaş Ulaştırma Hizmetleri Odası Başkanı Mehmet Demirtepe’yi makamlarında ziyaret etti.

AESOB Başkanı Adlıhan Dere Kaş’taki ziyaretlerine yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Belediye Başkanı Halil Kocaer’i makamında ziyaret ederek başladı.
AESOB Başkanı Adlıhan Dere  ziyarette Abdullah Sevimçok'un vefatının ardından yönetim tarafından oda başkanlığına seçildiğini belirterek, Antalya'nın batısında yer alan oda başkanları ve belediye başkanlarına nezaket ziyaretinde bulunduklarını söyledi.

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Kocaer Devlet İşlerinde devamlılık esası olduğunu belirterek, Başkan Adlıhan Dere'ye yeni görevinde başarı diledi. Konuşmasının devamında 1975 yılında Kaş’ta bir avuç insan ile Esnaflar Derneğini kurduklarını  ve daha sonra ise Esnaf ve Kefalet Kooperatifini kurduklarını her iki odanın uzun yıllar başkanlığını yaptığını ifade etti. Rusya krizinin etkilerini azaltmak için Kaş’ın doğal güzelliklerini ve tarihi değerlerini yeni pazarlara açma gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Kocaer, geçtiğimiz hafta ve önceki gün Arap ülkelerinden gelen turizm sektörü yetkililer ile görüştüklerini ve bu görüşmelerin olumlu geçtiğini sözlerine ekledi.
 
 AESOB Başkanı Adlıhan Dere ve beraberindekiler daha sonra Kaş Ulaştırma Hizmetleri Odasına geçerek Başkan Mehmet Demirtepe’yi makamında ziyaret ettiler. Burada Esnaf Odası yetkililerinden sorunları hakkında bilgi alan Dere, esnafın dile getirdiği trafik sigorta primlerinin çok pahalı olması, esnafın Bağ Kur sigorta primlerinin yüksek olması ve ödemekte güçlük çektiği hususlarındaki şikâyetlerini dinledikten sonra yaptığı açıklamada,  ilgili bakanlıklara bu sıkıntıları aktardıklarını ve çözümünü talep ettiklerini, sıkıntıların çözümü için takipçisi olacaklarını ifade etti. Kaş Ulaştırma Hizmetleri Odası Başkan Mehmet Demirtepe  Adlıhan Dere'ye yeni görevinde başarı diledi.

AESOB Başkanı Adlıhan Dere Kaş’ta gerçekleştirdikleri ziyaretlerinde son olarak Kaş Esnaf ve Sanatkârlar Odasına geçerek, Başkan Ali Çalışkan ile görüştü. Burada yapılan görüşmelerde Oda Başkanı Ali Çalışkan yeni görevinden dolayı Adlıhan Dere’yi kutlayarak başarılar diledi. Kaş Esnaf Odası Üyeleri ise ekonomik olarak çok zorlu bir süreçten geçtiklerini dile getirerek destek taleplerini ilettiler. Yeni havaalanı konusunda olumsuz görüş bildiren bazı oda üyesi esnaflar Kaş’ın mevcut güzellikleri ile muhafaza edilmesini aksi takdirde havaalanı ile yaşanacak yoğunluğun kente ve esnafa çok büyük zararlar vereceğini dile getirdiler. AESOB Başkanı Adlıhan Dere ise gelişmenin Kaş için kaçınılmaz olduğunu ve hükümet yetkililerinin bu konuda kesin kararlı olduklarını açıkladıklarını ifade etti. Kaş Esnafı’nın her sorununda daima yanlarında olacaklarını sözlerine ekledi.
 
 
 
 



 
Editör: TE Bilisim