Antalya Kent Konseyi'nin iki ayrı çalışma grubu üyeleri Kaş ve Demre ilçelerini ziyaret etti.

     Antalya Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu ve Kültür ve Sanat Çalışma Grubu üyeleri, Antalya’nın Kaş İlçesi’ndeki Düşler Akademisi’ni ziyaret etti. Grup, Demre’deki tarihi yerleri de gezdi.

    Antalya Kent Konseyi, Eğitim, Kültür ve Sanat Çalışma Grupları, Antalya’nın Demre ve Kaş ilçelerini gezdi. Antalya Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu Başkanı Mehmet Mülayim’in başkanlık ettiği gruba, Başkan Yardımcısı ve profösyönel rehber Yavuz Sakarya rehberlik etti. Geziye, 36 kişi katıldı.

    Geziye katılan Antalya Kent Konseyi üyeleri, önce Demre İlçesi’ndeki Myra Antik Kenti’ni gezdi. Ardından yatla Kekova turuna çıktılar. Kekova’da Batık Kenti, Simena Antik Kenti’ni gezdiler. Grup, Kekova’dan Kaş İlçesi’nin Çukurbağ Mahallesi’nde bulanan Düşler Akademisi’ni ziyaret etti. Burada, Düşler Akademisi’ni gezdiler. Akademinin çalışmaları hakkında Okan Nalçacı’dan bilgi aldılar. Antalya Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu Başkanı Mehmet Mülayim yaptığı konuşmada”Kaş Düşler Akademisi’ni, basından duyduk ve izliyoruz. Bir sivil tolum kuruluşu olarak yerinde görmek, incelemek istedik. Bugün 200 kitap hediye ediyoruz. Bu bir başlangıç. Engelliler ile ilgili eğitim veren bu kuruma katkılarımız devam edecek. Çalışmalarından etkilendik. Bunun dışında biz Antalya Kent Konseyi Çalışma Grubu olarak, özellikle fizik, kimya, biyoloji, matematik ve Türkçe derslerinde başarıyı artırmak için neler yapılabilir ? konusunda çalışmalar yapıyoruz. Bu konudaki başarıyı artırmak için eğitim kurumlarına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Üzülerek ifade etmek istiyorum ki; son yıllarda temel bilimlerdeki genel başarı düzeyi oldukça geriledi. Üniversite sınavlarındaki fen bilimleri, matematik ve Türkçe sorularının doğru yanıt ortalamasındaki düşüş, korkutucu boyutlarda. Bu sorunu çözmeden ülkenin kalkınması düşünülemez”  dedi.

   Daha sonra, Kaş Düşler Akademisi’ne getirdikleri kitapları hediye ederek, Kaş’tan ayrıldılar.
  
 
Editör: TE Bilisim