Antalya Ticaret Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Antalya'nın geleneksel lezzetlerinden tahinli piyaz için Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alındığını açıkladı. Davut Çetin, Antalya Usulü Kabak Tatlısı, Antalya Turunç Kabuğu Reçeli, Antalya Bergamot Kabuğu Reçeli ve Antalya Serpme Böreği gibi kentin lezzetleri için coğrafi işaret tescillerinin alınması yönünde de çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Davut Çetin, Antalya piyazının mahreç işaretinin, 29 Aralık 2017 tarihinde tescil edildiğini belirtti. Davut Çetin, Antalya Piyazı Coğrafi İşaret Tescil Belgesi'ni, Ankara'da düzenlenen törende ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Osman Avşaroğlu'nun, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik ve Türkpatent Başkanı Prof. Dr. Habip Asan'dan aldığını bildirdi.

ATSO Başkanı Çetin, “Odamız 2016 yılından itibaren kentimizin önemli yöresel ürünlerini koruma altına almak ve bu ürünlerin tanıtımını yapmak amacıyla bir dizi çalışma yürütüyor. Bu çalışmaların bir parçası olarak da belirlediğimiz bazı ürünler için coğrafi işaret tescillerinin alınması yönünde çalışmalar başlattık. Yaptığımız çalışmaların ilk çıktısı olarak da Antalya piyazının mahreç işareti, 29 Aralık 2017 tarihinde tescil edildi. Antalya piyazı için yaptığımız çalışmanın kentimiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Editör: TE Bilisim