Antalya Valisi Karaloğlu, EXPO 2016’yı değerlendirdi; “Muhteşem bir alan yaratılmış”

    EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye’nin ilk EXPO’su olan EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı’nda incelemelerde bulundu. Brifing sonrası Turkcell EXPO Kulesi’ne çıkan Vali Karaloğlu, “Muhteşem bir alan ortaya çıkarılmış. 54 ülkenin kendi pavilyonları ve kendi bahçeleri, diğer etkinlik alanlarıyla muhteşem olmuş” dedi.

Bir süre önce Valiler Kararnamesi’yle Bursa’dan, Antalya Valiliği görevine atanan ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Kanunu gereği de yönetim kurulu başkan vekili olan Münir Karaloğlu, Aksu İlçesi’ndeki EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı’nda incelemelerde bulundu. VİP Binası’nda Genel Sekreter Fırat Işık ve Genel Sekreter Yardımcıları Faik Akturan ile Mücahit Şengül tarafından karşılanan Vali Karaloğlu’na toplantı salonunda Cumhurbaşkanlığı himayesinde olan EXPO 2016 Antalya ile ilgili detaylı brifing sunuldu.
Brifingin ardından Genel Sekreter Işık, EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Vali Karaloğlu’nubuggyle alan turuna çıkardı. Bin 121 dönümlük alan içerisinde yer alan Türk Hava Yolları Çocuk Bilim ve Teknoloji Merkezi’ne gelen Vali Münir Karaloğlu, merkezdeki ünitelerle ilgili tek tek bilgi aldı. Burada 7D sinemayı seyreden Vali Karaloğlu, DNA yapısını gösteren maketleri inceleyip, ziyaretçi ve görevlilerle sohbet etti.

KULEDEN ALANI İZLEDİ

Kuzey Kapısı’ndaki ana giriş noktasına geçen Vali Karaloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bu yılın Ocak ayında dikilen zeytin ağacını inceleyip, giriş kapısındaki kameralı kontrol merkezinde çalışmalar hakkında bilgi aldı. Türkiye’nin ana salonu 5 bin 3 kişi kapasiteyle ‘En büyük salonu’ unvanına sahip Kongre Merkezi’ni gezen Vali Karaloğlu, “Muhteşem olmuş” ifadesini kullandı.Leonardo da Vinci’nin sergisini gezip, iç mekan bahçesinde Japonya’nın bahçesine gelen Vali Karaloğlu, Japon görevlilerini eğilerek ‘Ojigi’ yöntemiyle selamladı ve sohbet etti. Daha sonra yüksekliği 100 metre 70 santim olan Turkcell EXPO Kulesi’nden alanı izleyen ve bilgi alan Vali Karaloğlu, sırasıyla 15 dönümlük alanda yapılan 108 adet dev bitki heykelleri inceledi, konserlerin yapıldığı kır bahçesi ve kurumsal bahçelerle ilgili bilgiler aldı ve Kore Bahçesi’nde dostluk çanını çaldı.

DÜNYA BURAYI GÖRMELİ

Yaklaşık 4 saat inceleme yapan EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu, içerisinde Tarım Müzesi, Restoranlar Sokağı, ülke bahçeleri ve aktivite alanlarının bulunduğu sergi alanı için, “Muhteşem bir alan yaratılmış” ifadesini kullandı. Vali Karaloğlu, şöyle konuştu;
“EXPO 2016 Antalya genel inceleme gezisini tamamladık. Gerçekten Antalya’da EXPO 2016 muhteşem bir alan ortaya çıkarılmış. Hem 54 ülkenin kendi pavilyonları, kendi bahçeleri hem de diğer etkinlik alanlarıyla muhteşem bir alan olmuş. Şimdi bizim yapmamız gereken daha çok yerli ve yabancı misafiri bu alana getirip bu alandan istifade etmesinin yolunu bulmak. Şuanda arkadaşlar bununla ilgili önemli çalışmaları var. Etkinliklerimiz her geçen gün artıyor, yerli ve yabancı eğlence ve konser programları devam ediyor. Artırılarak ve 30 Ekim tarihine kadar bu program devam edecek. Ben bütün Türkiye’ye bütün dünyaya gelip bu alanı mutlaka görmeleri gerektiğini söylüyorum. Gerçekten muhteşem bir alan yaratılmış”.






 
Editör: TE Bilisim