NOEL BABA'NIN TEMASI 'BARIŞ YOLUNDA SAĞLIKLI YAŞAM'

   Demre ilçesinde Noel Baba Barış Konseyi düzenlenen 'Noel Baba ile Dünya Barışına Çağrı Etkinlikleri'nin 2019 yılı teması, 'Barış Yolunda Sağlıklı Yaşam' olarak açıklandı.

  Merkezi Antalya’da bulunan Noel Baba Barış Konseyi  tarafından 1991 yılından bu yana yapılan Noel Baba ile Dünya Barılına Çağrı Etkinlikleri’nin 2019 yılındaki teması, “Barış Yolunda Sağlıklı Yaşam” olarak açıklandı.

   Noel Baba Barış Konseyi Başkanı Muammer Karabulut yaptığı açıklamada”  Geçen yılın teması, “Barış Yolunda Sabır’dı.” Bu yıl etkinliklerin 25. yılı. Çünkü bazı nedenlerle iki yıl ara verilmişti etkinliklere. 1991 yılından bu yana farklı tema başlığı altında gerçekleşen etkinliklerin  25. yıl konusu “Barış Yolunda Sağlıklı Yaşam” olarak belirlendi. 2019 yılı etkinliklerinin konusunun “Barış Yolunda Sağlıklı Yaşam” olma nedeni, başta GDO’lu yiyecekler olmak üzere insan sağlığını tehdit eden tarım ürünlerine dikkat çekmek. Ayrıca sanayi kenevirinin faydalarını ve sağlıklı yaşama katkılarını anlatmak istiyoruz. Etkinliklerimizi Demre’de bir sebze serasında başlatmak istiyoruz. Biz bu etkinlikleri dünya barışı için büyük bir emek, sabır, inanç ve sevgi ile var ettik.

   2018 yılındaki Noel Baba Barış Ödülü, “Barış Yolunda Sabır” konusuyla sabırla dünya ve bölge  barışına yaptığı katkılar nedeniyle Rusya Devlet Başkanı verildi. Sayın Putin’ ödülünü 6 Aralık 2019 Cuma günü Antalya’nın Demre İlçesi’ndeki Aziz Nicoloos Anıt Müzesi’nde düzenlenecek törenle vereceğiz. Kendisine davetiyemizi gönderdik. Özellikle dünya barışı ve Antalya turizmi için büyük bir tanıtım olacak” dedi.

 
Editör: TE Bilisim