Antalya’nın Demre İlçesi Belediye Başkanı Okan Kocakaya, seçim çalışmaları sırasında verdiği bir sözü yerine getirdi.

Başkan Kocakaya; seçim çalışmaları sırasında Demre Belediyesi’nde vatandaşlardan mazot parası, belediyeye yardım gibi yasal olmayan paralar istendiğini,bu konuda yaygın söylentiler olduğunu, bunun bir rüşvet adının rüşvet olduğunu iddia ederek; benim dönemimde böyle paralar istenmeyecek. Belediyenin girişine “ Rüşvet alanda, verende Mel’undur” (Melun: Nefretle karşılanan, kötü, alçak) yazısını yazdırmazsam namerdim demişti. Başkan Kocakaya, belediyenin giriş kapısına “ Rüşvet alanda, verende Mel’undur” sözünü yazdırarak astırdı.

Başkan Kocakaa konu ile ilgili olarak; seçim kampanyasında bu sözü vermiştim. Bunu yerine getirdim. Hizmet süremde hiçbir şekilde yasal olmayan para, hediye alınıp verilmeyecek. Buna kesinlikle izin vermeyeceğim. Bu anlayışımın kesinlikle akıllarda sor işareti bırakılmayacak şekilde bilinmesi adına, hizmet binamızın girişine bu yazıyı astırdım. Belediyeler, vatandaşına para alarak hizmet sunmaz. Vatandaş bu hizmetler karşılığında zaten vergisini veriyor. Kişisel menfaatler söz konusu olmamalı. Ahlaki ve yasal olan budur.

Benim görev sürem boyunca ben ve ekibim adalet ve dürüstlük ilkelerinden asla taviz vermeyeceğiz. İyi bir Demre’yi birlikte oluşturacağız. Bu konuda taviiz yok dedi.
Editör: TE Bilisim