Kaş Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin Olağan Genel Kurulu yapıldı.Kooperatifin Olağan Genel Kurul Toplantısı Kaş Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Genel Kurula Kaş Kaymakamı Bilgehan Bayar, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Antalya Ticaret İl Müdürü Seval Yasak Dizerkonca, Kaş Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ramazan Çetin, Ak Parti Kaş İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş, İyi Parti Kaş İlçe Başkanı İsmail Şah Yılmaz, Kaş İlçe Emniyet Müdürüne Vekaleten Komiser Özgür Satılmaz, Dalaman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Üzeyir Gökmen,Finike Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Cihangir Kolak, Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, Kaş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Çalışkan, Kaş Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Mustafa Demirtepe, 6’ıncı Bölge Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Turgut Bucak, Halil Emirdağlı, İbrahim Taşan, Metin Sipahi, Erhan Sönmez, Kooperatif’in Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kayıtlı Üyeleri ile davetliler katıldılar.

Genel Kurul Divan Kurulu’nun oluşturulması ile başladı Divan Başkanlığına 6’ıncı Bölge Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Bucak seçildi. Divan Başkan Vekilliğine 6’ıncı Bölge Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Metin Sipahi, Katip Üyeliklere 6’ıncı Bölge Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Halil Emirdağlı ve Erhan Sönmez seçildi.

Divan Teşekkülünden sonra Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından Gündemdeki maddelerin görüşülmesine geçildi.Yönetim Kurulu Yıllık Çalışma Raporu ve Denetim Kurulu Okunarak Genel Kurulun onayına sunuldu. Raporlar ibra edildi. Daha sonra 2017 Yılı Bilanço ve Gelir Gider Tablosu okundu ve oylamaya sunuldu ve yapılan oylama sonucu ibra edildi.Yönetim ve Denetim Kurulları İbra edildi.07 Ağustos 2017 Tarih ve 2017/07 Sayılı TESKOMB Genelgesi kapsamında gerçekleştirilen kooperatif takibinde bulunan alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin uygulama genel kurulun onayına sunuldu ve görüşülerek uygun olduğu karara bağlandı. 2018 – 2019 - 2020 Yılları Genel Kurullarının birleştirilerek 3 yılda bir olmak üzere 2021 yılında yapılması hususu görüşülerek karara bağlandı. 2018 – 2019 – 2020 Yılları Tahmini Bütçeleri görüşülerek genel kurul tarafından onaylandı. Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerine ödenecek Aylık Ücret ve Huzur Hakları oylanarak kabul edildi.
Genel Kurulda Kaş Kaymakamı Bilgehan Bayar, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer ve Antalya Ticaret İl Müdürü Seval Yasak Dizerkonca birer konuşma yaptılar.

Kaymakam Bayar Genel Kurulda yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “ Kaş’ta oda başkanlarımız çok uyumlu ve verimli şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar. Hepsine ayrı , ayrı teşekkür ediyorum. Kendilerinden herhangi bir konuda talepte bulunduysam, canla başla gereğini yapmışlardır.Esnaf ve sanatkarlarımız emek yoğun çalışmaktadırlar.Zaman zaman desteklere ihtiyaç duymaktadırlar. Bu destekleri sağlamak için kooperatifimiz yıllardan beri hizmet vermeye devam ediyor.Yeni seçilecek yönetim kuruluna üstün başarılar diliyorum”

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer de toplantıda yaptığı konuşmasında ; “ 20 Ocakta başlayan ve devam eden Zeytin dalı harekatı kahraman ordumuz tarafından sınırlarımızın güvenliği için soğuk sıcak, gece gündüz demeden özverili ve fedakarca sürdürülmektedir.Vatanımızın selameti ve ülkemizin güvenliği için hayatını hiçe sayarak mücadele eden Kahraman Mehmetçiğimize de başarılar diliyorum Yüce Allah onları her türlü tehlikeden korusun. Yıl 1976 Kaş’ta Esnaf Kefalet Kooperatifi yok. O zaman birkaç arkadaşımız ile yola çıktık. Önce dernek sonra kooperatif olmak üzere kuruluşlarımızı gerçekleştirdik ve yolumuza devam ettik. Daha sonraki dönemlerde yine bazı arkadaşlarımız görev başına geldi. Her gün , büyüye büyüye bu günlere gelindi. Hakkın rahmetine kavuşmuş olanlara Allah’tan gani, gani rahmet diliyorum. Bu gün hizmete devam eden arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyor yeni seçilen yönetim kuruluna üstün başarılar diliyorum” dedi.

Antalya Ticaret İl Müdürü Seval Yasak Dizerkonca da Genel Kurula Hitaben yaptığı konuşmasında ise ; “ Bizim burada bu gün rahat bir şekilde toplantımızı yapmamızı sağlayan Askerimiz şu anda savaşıyor. İnşaallah oradan zaferle döneceklerdir. Allah onların yardımcısı olsun. Bugün genel kurulumuzu yapıyoruz. Ramazan Başkan bizim için çok kıymetli. Kaş’ın başkanları çok kıymetli. İki Ramazan, bir Mustafa ve bir Ali Başkanlarımız. Tüm Antalya’ya örnekler. Ben bir buçuk senedir Esnafların ve başkanlarımız ile beraberim.En güzel birlikteliği Kaş’ta gördüm.Diğer yerlerde kimse kimseye dost değil, rekabet halindeler bunu gördüm. Ancak Kaş’lı başkanlarımız her yere birlikte gidiyorlar. Herkes çok seviyor bu dört başkanımızı.Allah başımızdan eksik etmesin. İki Başkanımız Ramazan Çetin ve Mustafa Demirtepe bir dahaki dönemde aday olmayacaklarını açıkladılar. Hepiniz aday olmak için çalışın.Başkanlık öyle kolay değil. Büyük çaba gerektiriyor. Esnafın derdini her yere ulaştırmak gerektiriyor. Başkanlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum. Ayrıca bir başka değerli başkanımız Halil Kocaer’de gecesini gündüzüne katarak çalışıyor. Halil Kocaer Kaş’ın her şeyi Bu kooperatifimizn kuruluşunda da kendisi var. Kendisine şükranlarımızı sunuyoruz. Benim kökümde Kaş ve burada bir sürü akrabalarım var. Onun için Kaş benim için çok önemli. Genel kurulun hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından toplantıda son gündem maddesi olarak 3 yıllığına seçilecek yeni Yönetim Kurulu’nun listesi okunarak genel kurulun onayına sunuldu.

Açık oylama usulü yapılan seçimle Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine ; Ramazan Çetin, Ali Efeoğlu, Mehmet Akay, Abdullah Öztürk, Yusuf Göktepe, Yönetim Kurulu Yedek Üyeliklerine; Hamza Ustaer, Ercan Karaca, Turan Kolak, Ramazan Yiğiter, Kadir Ovalı seçildiler.
Denetim Kurulu Asil Üyeliğine ; Kadir Alkaya, Özkan Bulut, Denetim Kurulu Yedek Üyeliğine Selahattin Karadayı , Ali Yiğit seçildiler. Bölge Birliği Temsilciliği Asil Üyeliğe ; Ramazan Çetin, Ali Efeoğlu, Mehmet Akay, Bölge Birliği Temsilciliği Yedek Üyeliğe ise ; Yusuf Göktepe, Abdullah Öztürk, Kadir Alkaya seçildiler.

Genel Kurulun kapanışında Kaş Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ramazan Çetin, Kaş Kaymakamı Bilgehan Bayar’a, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer’e, Antalya Ticaret İl Müdürü Seval Yasak Dizerkonca’ya Genel Kurul'a katılımlarından dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.
Editör: TE Bilisim