Türkiye’nin birçok yerinde kar yağışı ile birlikte, kış mevsimi başladı. Sıcaklıklar aşırı derecede düştü. Türkiye’nin turfanda sebze ambarlarından biri olan  Demre İlçesi’nde ise, sıcak havalara aldanan armut ağacı, bembeyaz çiçek açtı. Türkiye ağır kış koşulları ile tanışırken, Antalya’nın Demre İlçesi’nde, ağaçlar çiçek açtı.

Demre İlçesi’ndeki Beymelek Dalyanı kıyısından geçen Demre – Finike yolu kenarındaki birçok ağaç çiçek açtı. Yol kıyısındaki bir armut ağacı, bir yabani armut ağacı olan ahlat ağacı ve Malta eriği ağacı çiçek açan ağaçlardan. Bunların içinde, yolun kıyısındaki armut ağacı görenleri şaşırtıyor. Mayıs ayında çiçek açması gereken armut ağacı, bembeyaz çiçek açmış durumda. Adil Karakuş adlı vatandaşın bahçesindeki armut, Demre’de devam eden sıcak havaya aldanarak çiçek açmış. Demre’de hava sıcaklığı, 20 derecenin üstünde. Armut ağacının çiçekleri ile, Beymelek Dalyanı’nın mavi suları müthiş bir güzellik oluşturuyor.

   Armut ağacının bulunduğu bahçenin sahiplerinin gelini Fatma Karakuş yaptığı konuşmada” Türkiye’nin her yerinde kar yağışı başladı. Kış geldi. Antalya’nın Demre İlçesi’nde, hava sıcaklığı 20 derecenin üstünde. Bu armut ağacı da, bu sıcaklığa aldanıp çiçek açtı. Bu da Demre’nin güzelliği” dedi.
 
 
Editör: TE Bilisim