Antalya’nın Demre İlçesi’nde faaliyet gösteren Myra – Likya Doğa  Yürüyüşü Grubu üyeleri, Sarıkamış Harekatı’nın 104. yıldönümü dolayısıyla  Sarıkamış Şehitleri’ni anma yürüyüşü düzenledi. Grup üyeleri, kar altında yaptıkları yürüyüşte, Sarıkamış Şehitleri’ni andı

   Demre’deki Myra – Likya Doğa Yürüyüşü Grubu üyeleri, Sarıkamış Şehitleri için bir yürüyüş düzenledi. Grup üyesi 20 kişi, otobüslerle Finike – Elmalı sınırındaki 1200 metre yüksekliğindeki Avlan Beli’ne gitti. Buradan yürüyüşe geçen grup üyeleri, bin 900 metre yüksekliğindeki  Finike’nin Ördübek Yaylası’na tırmanışa geçti. Zaman zaman bir metreyi bulan yürüyüşte, grup üyeleri, öğle yemeği olarak peynir, zeytin ve ekmek yedi. Birlikte Türk bayrağı ile fotoğraf çektirdiler.  Ördübek Yaylası’ndaki moladan sonra, inişe geçen grup, yürüyüşü Finike İlçesi’ne bağlı Yazır Mahallesi’nde bitirdi.  Grup, Yazır Mahallesi’nden otobüsle Demre’ye döndü. Yürüyüşçüler, toplam 17 kilometrelik karlı yolu 9 saatte yürüdü.

    Yürüyüşle ilgili olarak Myra – Likya Doğa Yürüyüşü Grubu Başkanı Ramazan Karataş yaptığı konuşmada”Sarıkamış kadar olmasa bile,  tamamı karla kaplı zorlu bir pankurda yürüyerek, Sarıkamış’ta şehit düşen  90 bin Mehmetçiğimizi andık. Gençlerimizde tarih bilinci oluşturmak, Sarıkamış’ı bir kez daha hatırlatmak istedik. Bugün yürüyüşümüzü, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Sarıkamış ve bu yurdun özgürlüğü,  birliği, bölünmez bütünlüğü yolunda can veren tüm şehitlerimize armağan ettik” dedi.
 
Editör: TE Bilisim