DERYA CAN’DAN KAŞ’TA YENİ DÜNYA REKORU

    Antalya’nın Kaş İlçesinde Dünya  Dalış Şampiyonu Derya Can 'Paletsiz Değişken Ağırlık' dalında yeni dünya rekoru kırdı. Derya Can Kaş Hidayet Koyu’nda gerçekleştirdiği dalış ile  Şahika Ercümen’e ait 93 metrelik dünya rekorunu 94 metreye çıkardı.  

    Dünya rekoru denemesi için Kaş’ta olumlu hava şartları da rekortmen sporcuya yardımcı oldu. Mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklık ve deniz şartları rekorun kırılması için gerekli şartları hazırlamış oldu. Rekor öncesi Kaş limanında hazırlıklarını yapan ve oldukça sakin bir görüntü çizen Dünya Dalış Şampiyonu  Derya Can Kaş’taki Hidayet Koyu’nda gerçekleşen rekor için sabah saatlerinde Kaş limanından hareket etti.  Can, Hidayet Koyu açıklarında, paletsiz değişken ağırlık ip destekli serbest dalış kategorisinde 94 metreye 2 dakika 38 saniyede dalarak dünya rekoru kırdı. 

    Derya Can’ın rekor denemesinde Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu Gözlemcileri (CMAS)  Igor Orel , Betty Rhim, Türkiye Su Altı Federasyonundan Teknik Kurul Başkanı Değer Erken , Hakemler Üzeyir Ağır , Deniz Erki gözlemci olarak görev yaptılar.

    Organizasyona başından beri büyük destek veren Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar Hidayet Koyu’ndaki rekor denemesini izledi. Kaymakam Bayar rekor gerçekleştikten sonra yaptığı açıklamada ; “  “Tüm şehitlerimize itafen kırılan anlamlı rekor için gururlu ve mutluyuz. Kış Mevsiminin en sert olduğu Aralık Ayı’nın ortasında olumsuz hava şartlarına rağmen zorun daha zorunu başaran Milli Sporcumuz Derya Can Göçen’i tebrik ediyorum. Milli sporcumuz rekorunu yeni bir rekor eklerken, Kış Aylarında dahi Dalış Sporu için Kaş İlçemizin ne kadar elverişli olduğunu tüm dünyaya duyurmuş oldu. “Kaş Başka” sloganımızdan hareketle, ülkemizde ve dünyada dalışa gönül vermiş bütün sporcularımızı da kış ve yaz aylarında rahatlıkla sporlarını icra edecekleri Kaş İlçemizin mavi derinliklerine davet ediyoruz. Kış sezonunda ilçemizin adını dünyaya duyuran, rekortmenimiz Derya Can Göçen’e teşekkür eder,  başarılarının devamını dilerim ” dedi.

DERYA CAN; “ CUMHURBAŞKANIMIZ ERDOĞAN’A VERDİĞİM REKOR SÖZÜNÜ YERİNE GETİRDİM “

   Yeni Dünya rekorunu kırdıktan sonra Gazetecilere açıklamalarda bulunan Derya Can, rekorun 4 yıl önce planlandığını kaydetti. Daha önce hamileliği ve ardından sağlık sorunları nedeniyle rekor denemesini ertelemek zorunda kaldığını anlatan Can, " Sayın Cumhurbaşkanımıza verdiğim sözümü bugün yerine getirdim. Rekoru tüm Şehitlerimize adıyoruz. Bugün Kaş'ın hava şartları müsaade etti ve hedeflediğimiz metreye inerek şehitlerimiz için rekor kırdık. Benim kariyerimde bu rekor dördüncü rekorum oldu. Bunun için çok yoğun çalışmalar yaptık ekibimiz ile birlikte, onlara çok teşekkür ediyorum. Aralık ayında rekor denemesi genelde tercih edilmez, yaz ayları tercih edilir. Rahatsızlığımdan dolayı 2016 yılını es geçmemek adına bu ayda yaptık. Kaş’ın hava şartları da bize müsaade etti. Bu zor günlerde ülkemizin bu tür başarılara ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Türk halkı beni çok destekledi. Her zaman yanımda oldu. Eşim ve Ailem her zaman yanımda bana büyük destek verdiler. Çocuklarım da bu rekor denemesinde benimle birlikteler. Onların benim yanımda olmaları pozitif enerji veriyor. Türk halkı kötü olaylar ile değil, güzel başarılar yaşamalı. Bende hem milli sporcu ve dünya rekortmeni olarak üzerime düşen görevi yerine getirdiğim için çok mutluyum. "

Can ikinci rekorunu, hava koşullarına ve gelişmelere bağlı olarak 17 Aralık Cumartesi veya 18 Aralık Pazar günü yine Kaş’taki Hidayet Koyu’nda gerçekleştirecek. Derya Can önce 17 Aralık Cumartesi günü Milli sporcumuz Şahika Ercüment tarafından, 21 Ekim 2016 tarihinde Kaş’ta kırılan 110 metrelik dünya rekorunu yenilemek için yeniden dalacak.

    

   








 
Editör: TE Bilisim