Sualtı dünya dalış rekortmeni milli sporcu Derya Can, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlere ithafen yeni bir dünya rekoru daha kırdı. Can 112  metreye 2 dakika 47 saniyede, tek nefeste  dalarak değişken ağırlık, paletli ( ip destekli) dalında dünya rekoru kırdı. Derya Can kendisine ait 111 metrelik dünya rekorunu 1 metre daha geliştirdi.
 
 Serbest dalış dünya rekortmeni, milli sualtı sporcumuz Derya Can, Antalya’nın Kaş İlçesi’nde bir gün ara ile yeni bir dünya rekoruna daha imza attı. Dünya rekortmeni Derya Can, değişken ağırlık, paletli  dalındaki kendisine ait olan111 metrelik dünya rekorunu, 112  metre ile yeniledi. Can  Kaş İlçesi açıklarındaki Hidayet Koyu’nda  112 metreye 2 dakika 47 saniyede, tek nefeste  dalarak  yeni rekorunu gerçekleştirdi.
 
Can’nın 2’inci dünya rekorunu kırdığı dalışta, Dünya Sualtı Sporları Federasyonu  CMAS adına, CMAS Teknik Kurul Başkanı Levent Ucuzal, hakemler Güney Kore’den Betty Rhin, Lübnan’dan Rachid Zock eşlik etti. Derya Can, bugün kırdığı yeni dünya rekorunu OPET’in ana, ARNİCA’nın yan sponsorluğunda gerçekleştirdi.
 
 Ünlü Dalışçı Can, bir gün aradan sonra Kaş’ta  yeni bir dünya rekorunu kırdıktan sonra büyük bir çoşku yaşadı. Can Rekor sonrası yaptığı açıklamada ”Dün  Atamızın 79. ölüm yıldönümüydü  95 metreye paletsiz değişken ağırlık ile dalarak Atamıza itafen rekor kırmıştım. Bu günde 112  metreye dalarak yeni bir dünya rekoru daha kırdım. İki rekorda bana aitti. Rekorları Atamızın anısına yenilemek istedim. Rekorlarımı Atamız başta olmak üzere ülkemizin kuruluşunda ve günümüzde bu vatan için canını veren şehitlerimize armağan ediyorum. Kariyerimin 8’inci Dünya rekoru oldu bu rekor. Beni destekleyen bütün sponsorlarıma çok teşekkür ediyorum. Ülkemize milletimize hayırlı olsun. Bütün şehitlerimizi saygıyla anıyorum.  ” dedi.


Editör: TE Bilisim