Profesyonel Yaşam Koçu Esin Çelebi Bowyer Kaş Kültür Evi’nde bilgilendirme ve sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Kaş Turizm Müdürü Mustafa Aydın , Kaş Belediyesi Kültür  ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, Kaş Belediyesi Zabıta Amiri Ferhat Güngör, ve kalabalık bir davetli gurubu katıldı.

Esin Çelebi Bowyer toplantıda Yaşam Koçluğu ve kendisi hakkında bilgi sundu. Bowyer sunumunda şunları söyledi ;  “Ben bir bankacıyım. En son ingiltere'de olmak üzere uzun yıllar üst düzey banka yöneticiliği ve yaşam koçluğu yaptıktan sonra kısa bir süre önce emekli olup Kaş'a yerleştim. Yapı Kredi Bankası ilk olmak üzere Citibank ve Barclays gibi dünyaca tanınmış bankalarda çalıştım. Kendimi bankacı olarak tanımlayabilirim ama hiç bir zaman sadece bankacılık yapmadım.

Hep hayallerim oldu ve onların peşinden koştum…

Hep hayallerim oldu ve onların peşinden koştum. İstanbul'da başladığım kariyerime Londra'da son verdim. İşim gereği birçok ülkede calışmak fırsatım oldu. Koçluk sertifikamı 2008 yılında Londra'da, İngiltere'nin önde gelen kuruluşlarından The Coaching Akademi’den aldım.”

Nedir yaşam koçluğu?

“ Yaşam Koçluğu ile ilgili çok fazla şey duyuyoruz. Nedir Yaşam Koçluğu? Yaşam Koçluğu Uluslararası Federasyonu’nun tanımında denir ki; Yaşam Koçluğu  danışanların potansiyellerinin maksimum seviyelere çıkarılması  amacıyla, düşünce doğurucu ve yaratıcı bir süreçte onlara ortaklık yapmaktır “

Yaşam Koçu size destek verecek ve farkındalık yaratacak kişidir…

“Benim tanımlamam da ise Yaşam Koçu içinizdeki potansiyeli kullanarak, hedeflediğiniz yolda yanınızda bulunarak, size destek verecek ve farkındalık yaratacak kişidir. Profesyonel Yaşam Koçu’yum diyen insanın’da hem uluslararası geçerliliği olan okullardan aldığı sertifikasi olması , hem de bunu kendi yaşamında uyguluyor olması gerekmektedir. Yaşam Koçu bize kendi potansiyelimizi değerlendirerek farkındalık oluşturmamızı sağlıyor. Hedeflerimizi oluşturarak, onları ertelemeden aksiyon almamızı sağlıyor.”

Yaşam Koçu bir Psikolog veya Psikiyatrist değil... !

 “Yaşam Koçu bir Psikolog veya Psikiyatrist değil. Size ilaç yazamaz. Ruhsal hastalıklarınız varsa size yardımcı olamaz. Yaşam Koçu çözüm yaratmaz. Çözümün bulunmasını sağlar.Yönlendirme yapmaz ve yargılamaz. Kişi nasılsa öyledir, onu kendi hali ile değerlendirir.Profesyonel Yaşam Koçu olarak Kaş’ta danışanlarıma faydalı olmak için çalışmalar yürütmeyi ve onlara destek olmayı amaçlıyorum.“

Esin Çelebi Bowyer toplantı’nın sonunda konuklardan gelen soruları cevaplandırdı.

 
Editör: TE Bilisim