Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde öğretmenin sınıf dışına çıkarılmasını istemediği klima kumandasını dünya turuna çıkaran kız öğrenci, çektiği fotoğrafları sosyal medya üzerinden paylaştı.

Bugüne kadar ABD, Brezilya, İspanya, Almanya ve Dubai'de fotoğrafları çekilen klima kumandası adına oluşturulan sosyal medya hesabı binlerce takipçiye ulaştı.
Fethiye'nin Tuzla Mahallesi'nde bir dershanede eğitim gören ve adını açıklamak istemeyen kız öğrenci, dershane öğretmeninin bulamayınca sinirlendiği ve sınıfın dışına çıkarılmasını istemediği klima kumandasını, dünya turuna çıkardı. '102 Nolu' sınıfa ait kumanda için Instagram hesabı açan öğrenci, gittiği ülkelerde kumandanın fotoğrafını çekip sayfada paylaştı. Öğrenciyle birlikte ABD, Brezilya, İspanya, Almanya ve Dubai'yi dolaşan kumandanın Instagram hesabında, "102 nolu sınıfın kumandası. Sınıftan çıkmam yasaktı. Şimdi ise dünyayı turluyorum" ifadeleri yer aldı. Yaklaşık 9 bin takipçisi bulunan klima kumandası geçen ocak ayından bu yana dünyayı dolaşırken, klimanın ait olduğu dershane ise geçen şubat ayında kapatıldı.

KİMLİĞİNİ AÇIKLAMAK İSTEMEDİ

Klima kumandasını dünya turuna çıkaran ve son olarak ABD'de kumandanın fotoğraflarını çeken kız, DHA muhabirinin sorularına 'klimakumandasi' adlı Instagram hesabından yanıt verdi. Adını açıklamak istemeyen kız, üniversiteye hazırlandığını belirtirken klima kumandasını seyahat amaçlı çıktığı dünya turunda yanında götürdüğünü söyledi. Tepkilere sevindiğini ve amacının insanları güldürüp mutlu etmek olduğunu aktaran genç kız, bu amaca ulaştığı için çok mutlu olduğunu kaydetti. Kumandanın sınıftan çıkmasına izin vermeyen öğretmeniyle henüz hiç doğrudan iletişim kurmadığını vurgulayan kız, "Öğretmenlerimin konudan haberi varmış. Hatta çok sevinmişler. Ben de tepkilere çok seviniyorum" dedi.

'BUNDAN BÖYLE KUMANDAYI TEK EL GEZDİRMEYECEK'

Klima kumandasının dünya turuna devam edeceğini vurgulayan kız, "Bundan sonra kumandayı nice ülkeler bekliyor. Ben Fethiye'ye döneceğim ancak klima kumandası seyahatine devam edecek. Aslında biz tek kişi de değiliz. Bundan böyle kumandayı tek el gezdirmeyecek" diye konuştu.
Editör: TE Bilisim