KAŞ’TA YERLEŞİK YAŞAYAN HANNAH KATE DEMAIN İSLAM DİNİNİ SEÇTİ

Antalya’nın Kaş İlçesinde yerleşik olarak ikamet eden İngiliz Vatandaşı Hannah Kate Demaıne İlçe Müftülüğüne müracaat ederek Müslüman oldu ve Hanife ismini aldı.

Hannah Kate Demaıne için Kaş İlçe Müftülüğünde Diyanet İşleri Başkanlığının İhtida Belgesi takdim töreni düzenlendi.
Törene Hannah Kate Demaıne ile evlilik hazırlığı yaptığı sözlüsü Musa Gökçe ve Gökçe Ailesi mensupları şahit olarak katıldılar.

Törende önce Kuran’ı Kerim Tilaveti gerçekleştirildi. Ardından İlçe Müftüsü Fethullah Yavuz , Hannah Kate Demaıne’ye İslam Dini ve İbadet usulleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Yavuz konuşmasında ; “ İslam da Allah birdir. Her şeyi Yüce Allah yaratmıştır. Uzayı, gezegenleri, dünyayı, insanları , her şeyi Allah yaratmıştır. Allah hiçbir şeye muhtaç değildir. Her şey Allah’a muhtaçtır. Allah’ın birliğine inanmaya ve Allah’a teslim olmaya İslamiyet denir.

Bütün peygamberler Allah’tan İslam dinini getirmiştir. Hazreti Adem, Nuh, Süleyman, Musa, Davut, İsa, Hazreti Muhammed’in Allahtan getirdiği Dinin adı İslamdır. Hazreti Muhammed’ten önce yaşayanlar kendi dinlerini tahrif etmişlerdir.
Allah İslamı İlahi Risaleti tamamlamak için Hazreti Muhammed’i elçi olarak göndermiştir. İslam’a girmek için Kelime i Şehadet söylemek gerekir.Müslümanlıkta bazı görevler vardır.

Birincisi Kelime-i Şehadeti söylemek, İkincisi Namaz kılmak, Üçüncüsü Ramazan ayında bir ay oruç tutmak, Dördüncüsü zekat vermek, Beşincisi ise sağlıklı ve imkanı olanların Mekke ve Medine’de Hac görevini yapmasıdır.

İslam’da bütün Müslümanlar kardeştir. Gökçe Ailesine ne mutlu. İslam Dinine bir kardeşimizi daha kazandırdınız. Vesile oldunuz.Tebrik ediyorum. Hayırlı olsun, mübarek olsun ” Dedi.

Bilgilendirmenin tamamlanmasından sonra Hannah (Hanife) Kate Demaıne Müftü Fethullah Yavuz ile birlikte Kelime i Şehadet söyleyerek İslam Dini ile şereflendi. Müftü Fethullah Yavuz, Hannah (Hanife) Kate Demaıne’ye İngilizce Kuran’ı Kerim ile Diyanet İşleri Başkanlığının “ İhtida Belgesini ” takdim etti.

Hannah (Hanife) Kate Demaıne İhtida Belgesini aldıktan sonra yaptığı açıklamasında; Kaş’ta yerleşik olarak yaşadığını, özgür iradesi ile ve hiçbir etki altında kalmadan İslam dinini seçtiğini belirterek, çok mutlu olduğunu ifade etti. Kaş Müftüsü Fethullah Yavuz ve personeline teşekkür etti.

Müslüman olmayan bir kişi kendi isteği ile Yurt içinde herhangi bir müftülüğe, yurt dışında ise Din Hizmetleri Müşavirliğine veya Ataşeliğine müracaat ederek şahitler huzurunda Kelime-i Şehadeti söylemesi gerekiyor. Daha sonra o kişiye Müslüman olduğuna dair “İhtida Belgesi” veriliyor.
Editör: TE Bilisim