On bir ayın sultanı Ramazan kılınan ilk teravih namazı ve gece yapılan sahurla başladı.

On bir ayın sultanı Ramazanın gelmesiyle birlikte Kaş’taki Camilerde ilk teravih namazı kılındı. İlk gün tutulan oruçların ardından inananlar ilk oruçlarını açmak için iftar sofralarında bir araya geldiler.

Kaş’ta Ramazan ayı boyunca Süleyman Çavuş Cami bahçesinde vatandaşlara iftar sofraları kurulacak.1 Temmuz Cuma Akşamı Ramazan’ın 26’ıncı gecesinde Kadir gecesi idrak edilecek. Bu yıl Ramazan’ın son orucu 4 Temmuz Pazartesi günü tutulacak. 5 Temmuz Salı günü Ramazan Bayramı başlayacak.
 
Kaş Müftüsü Fethullah Yavuz Ramazan Ayının başlaması ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“ Ramazan ayını diğer aylardan farklı kılan ve kültürümüzde on bir ayın sultanı payesini veren husus, Kur'an-ı Kerim'in bu ayda indirilmiş olmasıdır. Yine Bakara 185. ayette "O sayılı günler İnsanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur'anın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır." buyuran Yüce Rabbimiz, bu ayın Kuran ile değer bulduğunu ifade buyuruyor.

Ramazan ayı, değişim ayıdır. Bir yılın alışkanlıkları, Ramazan ile değişir. Geceleri sahura kalkıp sahur yemeği yemek, gündüzleri oruç ile irademize sahip olmak, iftar saatinde açlık ve susuzluk içerisinde iftar saatini beklerken sabır gösterme zorunluluğumuz, bize güzel bir değişim yaşatır.

Ramazan medeniyettir. Ramazan medeniyetini ilçemizde yaşatmak için 2 yıldan beri iftar sofrası kurarak topluca iftar etmenin, birlik ve beraberliğin mutluluğunu yaşıyoruz. Merkez Cami yanında kurulan iftar sofrası, bu yıl Süleyman Çavuş Caminin kıble tarafındaki bahçede kurulacak. İlçe Müftülüğü olarak hayırseverlerimizin katkısı ile yaşatmaya çalıştığımız iftar geleneğimizi, bu yıl iftar öncesi "İftar Sevinci" programı ile renklendirmeye çalışacağız. İftar saatinden 35 dakika önce İçinde, Kuran'ı Kerim Tilaveti, söyleşi, İlahi ve kasideler olan bir program ile Ramazanın manevi iklimini hissettirme çabası  içinde olacağız. İlçemizin Vaizleri ve din görevlileri başta olmak üzere, komşu ilçelerimizin müftü ve vaizlerini her akşam iftar sevinci programında konuk ederek, Ramazan heyecanını yaşatmak istiyoruz.

Bütün halkımızı bu iftar sofrasına davet ediyorum. Bu vesileyle milletimizin Ramazan-ı Şerifini tebrik ediyor, bu ayın rahmet ve faziletinin bizi güzel ahlak sahibi yapmasını, tüm olumsuzlukları sona erdirmesini Rabbimden dua ve niyaz ediyorum”
 

Editör: TE Bilisim