Antalya’nın Kaş İlçesi Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı  toplantısı yapıldı. Belediye Meclisi  5393 Sayılı Belediye Kanununun 20. maddesi gereğince  gündemindeki maddeleri görüşmek üzere 2017 yılı'nın son toplantısı Kaş Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Belediye Başkanı Halil Kocaer Başkanlık etti.Toplantıya 3 meclis üyesi mazeretlerini bildirdi ve meclis tarafından yapılan oylama sonucu izinli sayıldılar.
 
Belediye Başkanı Halil Kocaer toplantının açılışında yaptığı konuşmada; “ 2017 yılının sonuna geliyoruz. Bu yıl 12’inci Ayın Aralık Ayı’nın toplantısını yapacağız. Meclis üyelerimizin bir yıl boyunca hepsi sağlık ve sıhhat içerisinde çalışmalarını yürüttüler. Bundan sonrada hepsine sağlık ve sıhhatler diliyorum.” Dedi.
 
Başkan Kocaer’in açılış konuşmasının ardından gündemdeki maddelerin görüşülmesine geçildi.
 
 İlk olarak Gündemin 2’inci maddesinde yer alan Gömbe Mahallesi revizyon imar planıyla ilgili hazırlanmış olan imar komisyonu raporu görüşüldü. Görüşmede açıklamada bulunan Başkan Kocaer; “  Geçtiğimiz meclis toplantımızda da arz etmiştim, Gömbede teknik bir hata sonucu imar planı geçersiz sayıldı. 2013 yılında yapılmış olan imar planı ilçe belediyesince onaylanması gerekirken, teknik hata sonucu böyle bir eksiklik meydana gelmiş. Komisyonumuz bu konuda çalışmalar yürüttü.” Dedi. Ardından imar komisyonu meclise yaptıkları çalışmalar ile ilgili olarak bilgi sundu. Komisyon yerleşim alanları ile yerleşim dışı alanlar ile ilgili olarak yapılan hataların giderildiği ifade edildi. Ardından imar müdürlüğü tarafından ayrıntılı olarak meclise bilgi sunuldu.
Yapılan bilgilendirmelerin ardından oylamaya geçildi. Komisyondan geldiği şekliyle madde oy birliği ile kabul edildi.
 
Ardından Gündemin 3’üncü maddesi olan Gömbe Mahallesi 216 ada, 13 parselde 9165/448276 hisse oranında (8m2) belediyeye  ait 439111/448276 hisse oranında (3832,92 m2) Maliye Hazinesi adına kayıtlı ve imar planında Belediye Hizmet Alanı olan taşınmazdaki Maliye Hazinesi adına kayıtlı miktarın ( 3832,92 m2) Belediye tarafından  satın alınması talebi’nin görüşülmesine geçildi. Madde  görüşülürken, Başkan Kocaer meclise bilgi sunarak şunları söyledi;  “ Gömbe panayır alanı, göreve ilk geldiğimiz günden itibaren gündemimizde.  Fakat bir türlü panayır alanını belediyemize mal edip üzerinde bir işlem yapamadık. Bu uğraşımız zaman olarak bayağı süre aldı. Artık işin sonuna doğru yaklaştık. Şu anda maliye bakanlığı , gerekli izinler, imar planları ve diğer  çalışmaları hep beraber sizler ile yürüttük. Şu anda buradaki alanın belediyemiz tarafından satın alınmasına karar vereceğiz .“ dedi.
 
Madde üzerinde mecliste grubu bulunan siyasi partilerin üyeleri görüşlerini belirttiler. CHP adına söz alan meclis üyesi Halil Arıkan; “ Başkanım satın alınması uygundur. Ancak meclisi uzun süre meşgul eden bu konunun artık biran önce neticeye vardırılmasını talep ediyoruz” dedi. Bağımsız Belediye meclis üyesi Hasan Nusret Baysal’da görüşünü beyan ederken ; “ Satın alınması uygundur” dedi.
 
Başkan Kocaer; “ Haklısınız arkadaşlar.Düşündüğümüz gibi olmuyor.Biz geldiğimiz günden itibaren Gömbenin panayır yeri ile alakalı sorunları çözmeye çalıştık. Çok gayret ettik. Tabi mal müdürlüğünden başlayarak, diğer kurumlar, milli emlak genel müdürlüğü, maliye bakanlığı ve başbakanlığa kadar defalarca gittik geldik.Ön sonunda ben şunu söyledim, milli emlak genel müdürlüğüne ; “ Bu işten artık bende yoruldum “ Geçtiğimiz günlerde Çevre Bakanlığındaydım.Çevre Genel Müdürlüğünde dedim ki; yıl sonunda kullanılmayan atıl paralarınız varsa, bizde bunlardan faydalanalım dedim.Onlar bir öneride bulundular. Doğal sit alanı içerisinde olması şartıyla bir paranın kullanılabileceğini ifade ettiler.Bunun imarı olacak, kuruldan geçecek, çevre bakanlığı artan paranın Kaş belediyesi tarafından kullanılmasına karar verecek.Tam on beş gün arkası kesilmeden bu işi Ankara’da takip ettik.Şimdi Çukurbağ yarımadasına 2 milyon liralık bir kaynak bulduk. Asfalt çalışmasını başlattık.Bu parayı orada kullanacağız.Yani bir parayı bir yerden, bir yere aktarmak 20 günümüzü aldı.İşler böyle yürüyor. Sistem böyle ne yapalım. Biz hızlı istiyoruz ancak işler bizim hızımızda olmuyor bazen.Gecikme bundan kaynaklanıyor “ dedi.
 
Maddenin oylanması öncesi CHP adına söz alan meclis üyesi Mehmet Nazif Karacan Başkan Kocaer’e ; “ Buranın satın alama bedeli veya limit yetkisi verilecek mi?” sorusunu yöneltti.
 
Başkan Kocaer ise soruyu cevaplandırırken; “ Bize limit yetkisi verilmiyor. Emlakçılara,odalara ve belediye’ye fiyat soruyorlar. Bu yapılan tespitlerden ortalama bir rakam oluşacak.Fazla bir rakam oluşursa almayacağımızı ifade ettik. Her halde makul ve mantıklı bir rakam olacaktır diye düşünüyoruz  “ dedi. Görüşmelerin ardından madde oylandı. Belediye’ye alım satımına yetki verilmesi meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.
 
Mecliste daha sonra Gündemin 4’ üncü maddesi olan Cemre Mahallesi Kadastro çalışmaları için bir adet bilirkişi seçilmesi konusu görüşüldü. Yapılan oylama sonucu bilirkişi olarak ismi bildirilen Ahmet Kaçmaz meclis tarafından bilirkişi seçildi.
 
Mecliste Gündemin son maddesi olarak yer alan 5’inci maddenin görüşülmesi gerçekleştirildi. Ova Mahallesi 127 ada, 13 parsel no’lu 654,44 m2 miktarında, mülkiyeti belediyeye ait, imar planında ticari tesis alanında kalan taşınmazın kiraya verilmesi hususu 5393 Sayılı Kanunun 18.maddesinin e) fıkrası kapsamında görüşüldü.
 
Görüşmeler esnasında söz alan Başkan Kocaer ; “ Daha öncede bu bölgedeki iki arsamız üzerinde fırın yapılması talebi olmuştu, ancak bu gerçekleşmedi. Şimdi orada ticari maksat ile girişimciler burada inşaat yapmak, burayı ticari amaçlı kullanmak istiyor. Burada iki tane arsa var. Birisine böyle bir talep var. Bizim bu bölgemizden Fethiye veya Seydikemer’e giden özürlü çocuklarımız varmış. Özürlü çocuklar için burada bir rehabilitasyon merkezi yapmak isteniyor. Bu yolla buradaki sıkıntıyı gidermek mümkün olabilecek. Arsayı talep edenler, yap, işlet, devret usulü yapmayı düşünüyorlar. Meclisimiz bu arazinin verilip verilmeyeceğine karar verecek.”dedi.
 
Görüşmeler sonunda konunun bir sonraki meclis gündeminde görüşülmek üzere ertelenmesine oy birliği ile karar verildi.
 
Toplantıda gündem ile ilgili  maddelerin görüşülmesinden sonra, gündem dışı olarak sunulan önerge olan Çavdır mahallesi 146 ada 28-29 parselleri kapsayan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı hazırlandığından, ilgili planın ek gündem maddesi olarak görüşülmesi oylanarak kabul edildi. Görüşmelerde açıklamada bulunan Başkan Kocaer; “ Bu konunun  imar komisyonunda görüşülmesi gerekiyor. Maddenin komisyona havalesini oyluyorum “ dedi. Yapılan oylama sonucu ek gündem maddesi oy birliği ile komisyona havale edildi.
 
Kaş Belediye Meclisinin 2017 Yılı’nın son toplantısı olan Aralık Ayı  Toplantısı Gündemdeki Maddelerin görüşülmesinin tamamlanmasının ardından sona erdi.




Editör: TE Bilisim