Kaş İlçesi'nin Kalkan Mahallesi'nde sokak köpekleri sorununun çözümüne ilişkin toplantı yapıldı.

 Antalya’nın kaş İlçesi’ne bağlı, dünyaca ünlü turizm merkezi olan Kalkan Mahallesi’nde, her geçen gün sorun haline gelen sokak köpekleri, yapılan bir toplantıda masaya yatırıldı. Toplantıda zaman zaman sert tartışmalar yaşandı.

  Kaş Belediyesi Kalkan Hizmet Birimi Salonu’nda yapılan toplantıya, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Belediye Meclisi Üyesi Ahmet Akdeniz, Kalkan Sokak Hayvanları’nı Koruma Derneği (KAPSA) Başkanı Melek Toksoy, dernek üyeleri, Kalkan’da yerleşik yaşayan yabancılar, turizmciler ve Kakanlılar katıldı. Toplantıda, her görüşten insana söz verildi.

  Söz alan bazı Kalkanlılar ve turizmciler; sokak köpekleri, Kalkan’da artık çok önemli bir sorun haline geldi. KAPSAcılar, köpekler kısırlaştırılıyor. Zararı yok diyor. Bazı caddelerde köpekten yürünmüyor. Kısa sürede Kalkan’da bir barınak yapılarak, köpekler toplanmalı. Turistler de rahatsız oluyor. Kışın bazı köpekler insana saldırıyor. Kısırlaştırmak sorunu çözmüyor dediler.

   Bazı yerleşik yabancılar, köpekler kimseye zarar vermiyor. Onlar Kalkan’ın zenginliği. Sokaklarda özgürce gezmeli şeklinde konuştular. Bazı Kalkanlılar buna tepki gösterdiler.

  Toplantıda yapılan tartışmalar sonrası söz alan KAPSA Başkanı Melek Toksoy yaptığı konuşmada” Evet kabul etmek gerekir ki, sokak köpeklerinin sayısı Kalkan’da fazla. Ancak bunlar sadece Kalkan’da yaşayan sokak köpekleri değil. Ova, Kınık, Yeşilköy, Patara bölgesinde ne kadar sokak köpeği varsa getirilip Kalkan’a bırakılıyor. Kalkan’ın içinde bir barınak olmaz. Biz çözüm olarak, köpeklerin yılda 4-5 kez kısırlaştırılarak sokakta gezmesinden yanayız. Biz Kaş Belediyesi ile koordineli olarak çalışıyoruz. Kalkan’da yeni bir hayvan barınağı yapılması yerine, mevcut Kaş Belediyesi Köpek Barınağı iyileştirilmeli. Köpekler burada sahiplenilmeli. Şehrin içinde yapılacak yeni bir barınak, yeni sorunlar getirir. Biz Kalkan’daki sokak köpeklerini fotoğraflayıp, yeni sahipler bulmaya çalışıyoruz. Sorunu hep birlikte çözeceğiz”  dedi.

  Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer ise yaptığı konuşmada”Burada bir sorun var. Bu sorunu çözeceğiz. Kaş Belediyesi Köpek Barınağı yakınındaki mezbaha yakında kalkacak. Barınak genişletilecek. Kalkan’daki sokak köpekleri buraya alınacak. Sokakta köpeği olanlar da, köpeklerine sahip çıkacak. Sahipsiz köpekleri de iz toplayıp bakacağız. Kısırlaştırma sayısını artıracağız. Bu konuda kısa ve uzun vadede ne yapabileceğimizi, KAPSA ile yeni bir toplantı yaparak masaya yatıracağız” dedi.
 
 
Editör: TE Bilisim