Kaş İlçesi’nde Kabotaj Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Kaş Limanı’nda dalış okulları tarafından deniz dibi temizliği yapıldı. Yetkililer Kaş Yat Limanı deniz dibinin hurdalık gibi olması nedeniyle halkın ve yat limanını kullanan tekne sahiplerinin bilinçlendirilmesi gerektiğini, atıkların deniz yerine çöp kutularına konulması gerektiğini belirttiler.Kaş Su Altı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi yetkilileri tarafından deniz dibi'nin yağmur sularının taşıdığı balçık ile kaplandığı ve yakın bir gelecekte canlı yaşamının bu alanda sona ereceği ve denizin renginin değişeceği ifade edildi.

Kabotaj Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Kaş Su Altı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi tarafından ve Kaş Limanında faaliyet gösteren Dalış okulları tarafından Kaş yat yanaşma yerinin liman içi dip temizliği yapıldı. Deniz tabanından çıkarılan atıklar arasında Türk Bayrağı, çok sayıda otomobil ve motosiklet lastiği, mont, battaniye, tulum, çok sayıda kola, soda bira şişeleri, boya ve teneke konserve kutuları, plastik iş çizmesi, wc fayansı, seramik lavabo ayağı, eşofman, havlu, çok sayıda cam bardak, scooter, kasetçalar, akü kutusu, Alüminyum tava, kül tablası, halı, elektrik kablosu ve daha birçok malzeme çıkarıldı. Limandaki anıt önünde sergilenen atıklar yerli ve yabancı turistler tarafından incelendi.

Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar ,  Kaş İlçe Emniyet Müdürü Murat Şahin, Kaş Liman Başkanı Galip Avcı , İlçe Turizm Müdürü Mustafa Aydın, atıkların toplandığı alanda inceleme yaparak Kaş Su Altı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi yetkilisi Hakan Tiryaki’den bilgi aldılar.

Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar Kabotaj Bayramı kutlamaları ve bu kapsamda yürütülen çalışma ile ilgili olarak yaptığı açıklamasın da şunları söyledi  “ Bilindiği gibi ülkemizde meydana gelen üzücü olay sonrası ilan edilen ulusal yas nedeniyle tüm kutlamalar iptal edildi. Bu nedenle Kaş’ta  Kabotaj Bayramı dolayısı ile yapılacak tüm yarışma ve ödül törenleri iptal edildi. Deniz altından çıkarılan atıkların çoğu doğal yollar ile yok olmayan plastik malzemeler. Buradaki manzara insana acı veriyor.  Kaş Su Altı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi tarafından yürütülen çalışmayı projelendirerek devamlı hale getireceğiz ve denizaltı dip temizliği konusunda müşterek çalışmalar yürüteceğiz “

Kaş Su Altı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi Üyeleri Harun Süer, Özlem Erkaya, Hazal Işık, Nejdet Demirtaş, Sedat Mayadağ, Güneş Mayadağ, Bahar Işık, Fatma Baba, Özçağ Dayı tarafından  çıkarılan atıkların tasnifi yapılarak tek tek envanteri çıkarıldı. Deniz tabanından çıkarılan atıklar daha sonra Kaş Belediyesi Temizlik işleri tarafından toplanarak atık depolama merkezine götürüldü.






 
 
Editör: TE Bilisim