Antalya’nın Kaş İlçesi’nde eğitim öğretim yapan Ova Mahallesi Ortaokulu, öğrenci, öğretmen  ve velileri, Suriye’nin Afrin Bölgesi’nde Zeytin Dalı Harekatı’nda teröristlerle savaşan Mehmetçik için boyunluk ördü.

   Ova Ortaokulu’nun kız öğrencileri, bayan öğretmenleri ve 25 bayan veli, Afrin Cephesi’nde Mehmetçik’e boyunluk örmek için bir araya geldi. Herkes kendi aldığı yünden, birer boyunluk ördü. Toplam, 150 boyunluk örüldü. Bazı erkek öğrenciler de, boyunluk örme kampanyasına katılarak, onlarda boyunluk ördü.

    Boyunluk örme kampanyasına, Kaş İlçe Mili Eğitim Müdürü Faruk Atılgan da katılarak bir konuşma yaptı. Kampanyaya destek verdi. Atılgan yaptığı  konuşmada;  " 150 kız öğrencimizin her biri adına, Mehmetçiklerimizin üşümemesi için, öğretmen, öğrenci, veli işbirliği ile birer boyunluk örüldü. Her kız öğrencimiz, ördüğü boyunluğu paket ederek, içinde Mehmetçik için birer mektup yazacak Boyunlukları Hatay’a göndereceğiz. Bu boyunluklar, öğrencilerimizin yüreğindeki vatan ve ulus sevgisinin bir göstergesi. Öğrencilerimizin bu duyarlılığı için teşekkür ediyorum” dedi.

   Etkinliğin ardından okulda şehit ve askerler adına tören düzenlendi. Törende öğrenciler tarafından oratoryo gösterisi yapıldı ve şiirler okundu. Törenin sonunda ise Kur-an´ı Kerim tilaveti yapılarak Milletimiz ve Ülkemiz için can veren şehitlerimiz ve kahramanca savaşan askerlerimiz için dua okundu.
 
Editör: TE Bilisim