Dünyada ilk uçak savaş gemisi batıran kahraman olarak tarihe geçen Antalyalı kahraman Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker ve silah arkadaşları, 8 Mart 1918’de Fransız Aleksandıra gemisinin batırılışının 101. Yılın’da  Antalya’nın Kaş İlçesi’nde düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Antalya Kaşlılar Derneği ve Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği’nce ortaklaşa düzenlenen Anma Etkinliği Kaş – Antalya Karayolu Bayındır Mevkii’nde kurulan Mustafa Ertuğrul ve Silah arkadaşları ile Kaşlı Onbaşı Yusuf Ziya Erdil hatıra ormanında yapıldı. Etkinliğe Antalya Kaşlılar Derneği Başkanı Mustafa Baskak, Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Dr. Munise Ozan, CHP Eski İlçe Başkanı Mehmet Zorlu ile Derneklerin üyeleri katıldılar. 

Etkinlik Anıta çelenk konulması ve saygı duruşu ile başladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Antalya Kaşlılar Derneği Başkanı Mustafa Baskak tarafından yapıldı. Baskak konuşmasında ; “ Başta Türk Kadınları olmak üzere , tüm Dünya kadınlarının 8 mart dünya kadınlar gününü saygı ve sevgiyle kutluyoruz.Bu Gün Cefakar ve fedakar anaların yetiştirdiği evlatlardan birisi olan Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker , Burdurlu Halil İbrahim Günaydın Çavuş, Ankara Nallıhanlı Durmuş Savaşçı çavuş tarafından 8 Mart 1918’de Aleksandıra gemisinin batırılışının 101. Yıl dönümüdür. Bu Kahramanlarımız ayrıca İngilizlerin “ Ben My Chree” adlı dönemin uçak gemisini Kaş açıklarında Meis adası civarında 9 Ocak 1917 tarihinde Topçu Yüzbaşı ı Mustafa Ertuğrul Aker’in komuta ettiği topçu bataryası marifetiyle batırmış , ardından Kemer’de Fransız Paris 2 isimli savaş gemisini 13  Aralık 1917 tarihinde batırmışlardır.Bu kahraman Türk Topçularımızı minnet ve şükran ile anıyoruz. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun “ dedi.
Editör: TE Bilisim