Kaş’ta 29 Kasım Çarşamba günü (Bu Akşam)  Peygamber Efendimizin doğduğu, dünyamızı ve alemleri şereflendirdiği günün içinde yer aldığı hafta olan 'Mevlid-i Nebi Haftası' dolayısı ile programlar düzenlenecek.

 Kaş İlçe Müftülüğü tarafından 29 Kasm Çarşamba günü (Bu akşam) Akşam namazı sonrası Kaş Merkez Camisinde vatandaşlarla birlikte Mevlit Kandili kutlanacak. Kaş’ın Akbel Mahallesi’nde bulunan Kalkan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesinde ve  Kaş’ın Gökseki Mahallesi’nde bulunan Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ise  Yatılı Öğrencilere yönelik “ Mevlid-i Nebi” Programları düzenlenecek. Programlarda Kuran-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirilecek.
 
Kaş’ın Akbel Mahallesi’nde bulunan Kalkan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi Toplantı Salonu’nda 29 Kasım Çarşamba günü ( Bu akşam) Saat 19:30’da gerçekleşecek olan programda  Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Sabri Yılmaz tarafından “ Mevlid Kandili ve  İnsana Verilen Değer “ konulu Konferans sunulacak.

Yine Bu Akşam Saat 19:30’da Kaş’ın Gökseki Mahallesi’nde bulunan Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ise Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç Dr. Ali Kürşat Turgut tarafından  “ Mevlid Kandili ve  İnsana Verilen Değer “ konulu konferans gerçekleşecek.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın aldığı yeni bir kararla, Peygamber Efendimizin doğduğu, dünyamızı ve alemleri şereflendirdiği günün içinde yer aldığı haftayı  'Mevlid-i Nebi Haftası' adıyla Miladi Takvime göre değil, Hicri Takvime göre kutlanacak. Önümüzdeki hafta bu konudaki yönetmelik değişikliği yayınlanacak ve 2018'den itibaren de Hicri Takvime göre Peygamber Efendimizin dünyayı şereflendirdiği hafta, 'Mevlid-i Nebi Haftası' adıyla kutlanmaya başlanacak.
 
Editör: TE Bilisim