Dünya Müzeler Günü ve Müzeler Haftası dolayısı ile Kaş İlçesi'nde Konferans düzenlendi.

Demre Müze Müdürlüğü tarafından Müzeler Günü kapsamında düzenlenen “Likya Bölgesi Tanıtımı Ve Eski Eserleri Korumak “ başlıklı konferansın konuşmacısı Demre Müzesi Arkeologu Haldun Toksöz oldu. Konferansa İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, İlçe Turizm Müdürü Mustafa Aydın, Kaş Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Çalışkan, Tarım İlçe Müdürü Gökhan Göktaş, Gümrük Müdür Vekili Hasan Aydın, Kent Konseyi Genel Sekreteri İsmail Gökçe, Öğrenciler ve Vatandaşlar katıldılar.

Konferansın açılışında bir konuşma yapan Kaş Turizm Müdürü Mustafa Aydın  ;  “  Kaş İlçemiz Demre Müzemizin sorumluluk alanına girdiği için bu bilgilendirme toplantılarını düzenliyor. Gelecek yıl yine Demre Müzemiz Kaş’ta konferanslar düzenleyecek. Katkılarından dolayı Demre Müzemize ve Müzesi Arkeologu Haldun Toksöz’e ve sizlere katılımınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum “ dedi.

  Demre Müzesi Arkeologu Haldun Toksöz Konferansta Likya Medeniyetinin tarihi sürecini ve günümüze kadar ulaşan tarihi yapıları hakkında bilgiler sundu. Kaçak kazıların tarihi eserlere verdiği tahribat, kültür varlıklarını koruma kanunu ile yurtdışına kaçırılan eserlerin iadeleri ile ilgili ayrıntılı bilgiler sunan Haldun Toksöz katılımcılar tarafından sorulan soruları cevaplayarak konferansını sonlandırdı.
      
   
 
 
Editör: TE Bilisim