Antalya’nın Kaş İlçesi’ne gelen turistler için, alternatif turizm olarak dağ bisikleti turları düzenleniyor. Tura katılan turistler, Torosların doruklarında, doğanın içinde bisiklet üstünde tango yapıyorlar. Dağ bisikleti turlarına, Avrupalı turistler büyük ilgi gösteriyor.

Dağ bisikleti turuna katılan turistler, Kaş’tan otobüslerle yola çıkarak doğanın, sedir ormanlarının arasından yaklaşık 60 kilometre yol alıyorlar. Yolculukta bin 560 metre yüksekliğindeki Kuruova Beli ve bin 380 metre yüksekliğindeki Sinekçi Beli aşılıyor. Kaş’ın Sütleğen Mahallesi yakınlarındaki toprak dağ yolunun başlangıcında otobüslerden iniliyor. Yol alınacak bölge, aynı zamanda yaban hayatı koruma bölgesi.  Bisikletler indirilerek ilk hazırlık yapılıyor. Alınan ilk dersin ardından toprak yolda, sedir ormanları arasında pedallar çevrilmeye başlıyor. Gruba,  biri önde biri arkada iki tane profösyönel rehber eşlik ediyor.

İlk pedal çevirmenin arkasından hemen başlayan yokuşta, hemen kopmalar başlıyor. İlk mola beş kilometre sonra bir çeşme başında veriliyor. Bu molada gelen üç motorsikletlinin kısa gösterisi izleniyor. Ardından inilen kısa bir inişini ardından tekrar, tırmanma başlıyor. Buradan sonra bin 500 metre yüksekliğindeki Katran Dağı’nın doruğuna çıkılıyor. Buradaki molanın ardından artık Toroslardan inişe geçiliyor.  Bazı yerlerde yorulanlar, bisikletten inerek yola yaya devam ediyor. İniş zevkli ve dinlendirici bir pankurda. İnişin büyük bölümünde yol asfalt. Yaklaşık 40 kilometre süren yolculuğun ardından, Kaş’a bağlı Uğrar Köyü’nde bir köy evinde köy yemekleri yeniyor. Yenilen yemeğin ardından otobüsle Kaş’a 10 kilometre uzaklıktaki Comucak Mevki’ne geliniyor. Burada tekrar bisikletlere binilerek 10 kilometre daha yol alınarak Kaş’a geliniyor. Kaş’nın üstündeki bir tepeden Kaş manzarası seyrediliyor.

Yorucu yolculukta toplam dört saat pedal çevriliyor. Yaklaşık 50 kilometre bisikletler üstünde yol alınıyor. Bisiklet üstünde bir yılın stresi atılıyor. Büyük bir efor sarfediliyor.
Tura katılan İrlandalı Mary White; çok güzel bir gün geçirdim  Toros dağlarında. Nefis bir manzara vardı. Yükseklerden denizi seyretmek güzeldi dedi.
İngiliz Christopher Davidson; dağlarada bisikler üstünde yaptığımız tur çok güzeldi. Yokuşlarda çok yoruldum. İnişler ve doğa muhteşemdi dedi.
İngiliz Charlotte Canthorne; Doğanın içinde gün boyu mücadele ettik. Başlangıçta çok zorlandık. Yokuşlar çok zordu. İniş çok eğlenceli oldu. Dağlardaki doğal manzara ve ormanlar harika idi dedi.
 




 
Editör: TE Bilisim