Antalya’nın Kaş İlçesinde Turizm Tanıtma Derneği  3-4 Mayıs Tarihlerinde düzenlenecek ‘ 7 Güneş 7 Ay ‘ Festivali’nin tanıtımını yaptı. Festivalin tanıtıldığı toplantı Kaş Marina Passarella Restaurant da gerçekleştirildi.
 
Toplantıda bir konuşma yapan Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Dr. Munise Ozan Festivale ilişkin yaptığı açıklamasında şunları söyledi; “Dernek olarak ilk kez bir uluslararası festivali üstleniyoruz, çok heyecanlıyız, çok çalışıyoruz. Hem heyecanımızı paylaşmak istiyoruz hem de el ele vererek Kaş’ın değerine değer katan etkinlikleri birlikte yapabilmeyi arzu ediyoruz.Şimdi size Festivali kısaca tanıtmak istiyorum.

Festivalimizin adı SETE SÓIS SETE LUAS ( 7 GÜNEŞ 7 AY ) FESTİVAL

1993 yılından bu yana düzenlenen Sete Sóis Sete Luas Festivali, şu anda çoğunlukla Akdeniz ülkelerinde 10 farklı ülkeden 30 şehrin desteklediği bir Kültürel Network Projesi konumundadır 2019 yılında 27. kez düzenlenecek Sete Sóis Sete Luas Festivali, popüler, etnik ve geleneksel müzikler, plastik sanatlar alanlarında projeler geliştirir ve bu projelerde her zaman Avrupa ve Akdeniz kültürlerinin önemli özelliklerinin vurgulanmasını gözetilmektedir.

Uluslararası platformda düzenlenen Sete Sois Sete Luas Festivalini, 3-4 Mayıs tarihleri arasında Kaş’ta gerçekleştirmek istiyoruz. Bu Türkiye için bir ilk olacak, yani Kaş, Festival tarafından seçilmiş tek Akdeniz kasabası konumunda.
Bu Festivalin Ülkemiz ve Kaş için iyi bir tanıtım olacağını düşünüyoruz.
Festival kapsamında iki akşam konser, Kaş Kültür evinde karma sergi, Cumhuriyet Meydanında çocuk atölyeleri, Portekiz Lezzetlerini tanıtacak ünlü bir şef eşliğinde yemek atölyesi ve sunumu, Kaş Limanında 4 ayrı sanatçıdan duvar resmi performanslarına, Uzunçarşıda canlı müzik gösterilerine yer verilecektir. Programda sürpriz ilaveler olabilir, temaslarımız devam ediyor.

Yola çıktığımızda bu kadar renk, bu kadar ses ve destek beklemiyorduk. İki gün bile olsa bir Festival düzenlemenin ne kadar zorlukları olduğunu öğrendik, öğreniyoruz. Ama ne kadar çok desteğimiz olduğunu da görmek bize güç kattı: Onlardan kısaca bahsetmek istiyoruz: Kaş Kaymakamlığı, Kaş Belediyesi, Portekiz Büyükelçiliği, EMPARK firması, Kaş Kalkan Otelciler Birliği, KASAD ve Dalış Okulları, Yamaç Paraşütü Okulları ve her daim kahrımızı çeken, bu gece dahil tüm zamanlarda büyük fedakarlıklar gösteren Paserella Restorana ve nihayet bu festivalin yaratıcısı ve yürütücüsü Marco Abbondanza ve onunla bizi tanıştıran sanatçı arkadaşımız Olça Tansuk’a teşekkür ediyoruz.

Kentlerinde bu Festivali yapanların İspanya’nın Alcazar kentindeki bu yılki toplantısına, Kaş adına Turizm Derneği olarak katıldık ve 2019 Kaş 7 Güneş 7 Ay Festivali için Protokolü imzaladık.

Çok heyecanlıyız! Bunu hep birlikte başaracağız! Bu hepimizin Festivali, Kaş’ın Festivali… Kaş’ın kültürüne, tarihine ve doğasına sahip çıkmanın güzel ve anlamlı bir vasıtası olacak bu Festival.

Sizden istediğimiz bu Festivalin tanıtımını yaparken bize destek olmanız, tüm ağlarınızda paylaşmanız ve tabii ki Festivale katılmanız.

Kaş aşktır, Kaş Yaşamaktır diyoruz” dedi.
 
Editör: TE Bilisim