Antalya’nın Kaş İlçesi Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer bazı televizyon kanallarında yayınlanan, bilimsel dayanağı olmayan haberlerin sebze üreticilerine zarar verdiğini söyledi.
Ramazan Süer Konuyla ilgili olarak yaptığı  açıklamasının devamında şunları söyledi; “ Kaş Ziraat Odası Yönetim Kurulumuzun gerçekleştirdiği olağan toplantısında gündem maddesi olarak görüşülen, 7 Şubat 2018 tarihinde saat 19:00 da Atv Ana haberde yemeğimize zehir katıyorlar, hormon ilaç ağır metal tehdidi, laboratuar sonuçları korkunç, adam öldürür ve meyve sebzede ölümcül tuzaklar başlıklı haberi üzüntü ile değerlendirilmiştir.
Tek bir halde yapılan çekim, tek bir laboratuarda alınan sonuç bir iki kişi ile yapılan röportaj sonuçları Türkiye geneline yayıldığında gerçek sonuçları ortaya çıkarmayacağı görülecektir. Bununla ilgili Atv haberin yaptığı haberler yanlıştır. Çiftçimizin üreticimizin alın terini emeğini çalmışlar emek hırsızlığı yapmışlardır. İlçemizde gerek örtü altı ve gerekse meyve bahçelerindeki ürünlerimizde kontrollü zirai ilaç ve gübreleme yapılmaktadır, ayrıca hormon da kullanılmamaktadır. Domateslerimizin döllenmesi tamamen arılarla yapılmakta olup, faydalı böceklerle de zararlılar yok edilmektedir. Bu konuda ATV yetkilileriyle temasa geçilecek olup, Örtü altı seralar ve ürünleri ile bahçede ve depodaki meyve ürünleri yerinde görmek ve ürün numuneleri almak üzere İlçemize davet edileceklerdir. Yanlış haberi taraflı yayınlayan ATV kanalını şiddetle kınıyoruz. bu konuda avukatları aracılığı ile gerekli tebligatların yapılarak konunun takibi yapılacak üreticinin hakkını savunmak üzere dava açılacaktır. Bu konu da TZOB Genel Merkezine, TZOB İl koordinasyon Kuruluna ve Kaş Kaymakamlığına gerekli bilgi verilecektir. TZOB. Genel Başkanlığı ve İl Koordinasyon Kurulu Başkanlığınca dava açılması konusunda müştereken hareket edilecektir.”
 
Editör: TE Bilisim