Antalya’nın Kaş İlçesin de vatandaşlar darbe girişimine karşı sabaha kadar demokrasi nöbeti tutmaya devam ettiler. Cumhuriyet meydanındaki Atatürk Anıtına darbeye hayır pankartı asıldı.

Demokrasi nöbetine katılanlar arasında Ak parti Antalya milletvekili Atay Uslu, Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar , Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kaş İlçe Emniyet Müdürü Murat Şahin, Ak Parti İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş, Kaş’ta tatil için bulunan ve Kaş’ta ikamet eden vatandaşlar yer aldılar.

Meydanda toplanan vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, " Bu darbe girişimini sizin dik duruşunuz ile atlattık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk Halkını meydanlara davet etmesiyle ve halkımızın bu davete uyarak meydanlara inmesiyle, birlik ve beraberliği içerisinde olmasıyla darbeciler amaçlarına ulaşamadılar. Bu olay Ak Parti iktidarına karşı değildir. Bu iş bu parti, şu parti meselesi değildir.Bu başarısız darbe girişimini meclisteki tüm siyasi parti liderleri ve milletvekillerimiz lanetlediler. Hiçbir darbede bir vatandaşa silah sıkılmamıştı. Tanklarla, helikopterlerle insanlara ateş edildi. Uçaklarla bomba atıldı. Olaylar sıfırlanıncaya kadar nöbet tutmaya devam edeceğiz. Bu olay şunu gösterdi. Çok büyük silahlar üretebilirsiniz, tanklar, uçaklar, bombalar üretebilirsiniz ama yanınızda millet yoksa hiçbir şey yapamazsınız. Tarihin en büyük silahı, en büyük bombası milletin kendisidir. Olay bir kere daha bunu gösterdi. Milletçe dik durduğumuz sürece hiçbir bomba, tank, F-16 karşımızda duramayacaktır. Milletçe dik duruşumuz, meydanlara hâkim olmamız, demokrasi nöbeti tutmamız sayesinde darbecilerin amaçlarına ulaşmalarının önüne geçilmesini sağlayarak morallerini bozmuştur. Meydanları doldurmaya ve demokrasi nöbeti tutmaya devam edeceğiz “ dedi.

Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar ise yaptığı konuşmasında; “ Darbe tek kelimeyle kepazeliktir. Türk halkı demokrasiye sahip çıktı. Darbe devlete millete sizlere karşı yapıldı. Ama başaramadılar. Bu girişimin milletimiz tarafından başarısızlığa uğratılması, ülkemizin geleceği için hayırlara vesile olacaktır” dedi.
 
Ak Parti İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş’ta meydanda yaptığı konuşmasında; “ Darbeciler amacına ulaşamadılar. Darbeciler muasır medeniyet seviyesine ulaşmamızı engellemek istemişlerdir. Dün meydanlardaydık. Bugünde meydanlardayız. Millet iradesine ve demokrasiye sahip çıkacağız. Karanlık odaklar Türkiye’yi geriye götürmek ve kaosa sürükleme emellerine kavuşamayacaklardır. Türkiye darbeye dur demiştir. Demokrasi nöbeti tutmaya devam edeceğiz “ dedi.

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer’de meydanda bir konuşma yaparak şunları söyledi; “ Ülkemizin kalkınma ve Refahına karşı tarihte birçok darbeler olmuş ve milletimiz bundan zarar görerek, ülkemizi geriye götürmüştür. Nasıl arabanın ileriye gitmesini engellemek için frene basılıyor ise, Türk demokrasisinin ileriye gitmesini engellemek için darbeler yapılıyor. Başarısız darbe girişimi Ak Partiye ve Türk demokrasisine karşı yapılmaya çalışıldı. Halka rağmen ve halk desteği olmadan hiçbir şey olmaz. Türk halkı darbeye karşı tek millet, tek devlet, tek bayrak ve tek yürek olmuştur. Milletimiz dünya demokrasi tarihine geçmiştir”

Kaş Belediyesi gece boyunca meydanda nöbet tutan vatandaşlara çay, meşrubat, su ve ekmek arası döner ikram ederek yiyecek ihtiyaçlarını karşıladı.
 















 
Editör: TE Bilisim