Tüm Türkiye’de olduğu gibi Antalya’nın Kaş ilçesinde de vatandaşlar Demokrasi nöbetine ara vermeden devam ediyorlar. Darbe girişiminin üzerinden 13 gün geçmesine rağmen ilk günkü heyecan ve sorumluluk ile kadın, erkek genç, yaşlı, yediden, yetmişe tüm Kaşlılar Cumhuriyet meydanında toplandı.

Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Ak Parti İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş, Kaş İlçe Emniyet Müdürü Murat Şahin, , resmi daire Amirleri, müdürleri,  Kaş’ta tatil için bulunan ve Kaş’ta ikamet eden vatandaşlar demokrasi nöbetinde aralıksız her  gece yer almaya devam ediyorlar.
Ak Parti Kaş İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş demokrasi nöbetine ilişkin yaptığı değerlendirmesinde ,  “ Demokrasi nöbetlerimiz devam ediyor. Her akşam Kaş Cumhuriyet meydanına gelerek 15 Temmuz başarısız darbe girişimine karşı darbeci vatan hainlerine karşı bizleri desteklediğiniz için , yalnız bırakmadığınız için tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum.Demokrasi  nöbetlerine devam ediyoruz.Allah devletimizi milletimizi tüm şer güçlerden korusun “ dedi.

Demokrasi nöbetindeki farklı siyasi düşünceden tüm vatandaşlar darbe girişimini lanetlerken güçlü bir şekilde, “ Bu vatan bizim “ diyerek birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

Vatandaşlar millete karşı girişilen hain saldırıda canlarını feda ederek şehit olan kadın erkek tüm vatanseverleri bir kez daha rahmet ve saygıyla andıklarını ifade ederlerken şunları söylediler; “  15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı sokaklara dökülerek tankların ve mermilerin önünde siper olarak şehit olan aziz vatandaşlarımız tüm ülkenin büyük bir tehlikeden kurtulmasına vesile olmuşlardır. Ülkemizin karşı karşıya bulunduğu tehlikenin boyutlarını fark ettikçe, bu kahraman vatan evlatlarının verdiği mücadelenin ne kadar yüce ve önemli olduğu bir kez daha anlaşılmış oldu. Bizlerde bunun için meydanları boş bırakmıyoruz. Aziz şehitlerimizin bıraktıkları yerden göreve ve nöbete devam ediyoruz . Kaş halkı olarak Cumhuriyetimizin kuruluşunun ilk saatlerinde de bu meydanlardaydık, hainler tarafından milletimize karşı, demokrasimize karşı girişilen saldırıların ilk saatlerinde de meydanlardaki yerimizi aldık, bundan sonrada burada olmaya devam ederek, üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız  henüz tehlike geçmiş değil dediler. Dolayısı ile büyüklerimiz bizden çok daha iyisini bilir. Onların ikinci bir söylemine kadar bizler buradayız “

Cumhuriyet meydanına kurulan dev ekrandan anlık olarak ülkedeki tüm gelişmeleri takip eden vatandaşlar, sabahın erken saatlerine kadar meydanı boşaltmadılar. Kaş Belediyesi 15 Temmuz gecesinden itibaren demokrasi nöbetindeki vatandaşların tüm yeme içme ihtiyaçlarını karşıladı.











 

 
Editör: TE Bilisim