Antalya’nın Kaş İlçesinde vatandaşlar demokrasi nöbeti tutmaya devam ederek darbe girişiminin üzerinden bir hafta süre geçmesine rağmen meydanları boş bırakmadı.
Akşam Otogar Kavşağın da Saat: 20.30’da toplanmaya başlayan vatandaşlar Elmalı Mehteran Takımı eşliğinde ellerinde taşıdıkları Türk Bayrakları ve demokrasi, milli egemenliği vurgulayan pankartlar ile Cumhuriyet meydanına kadar yürüdüler.

Vatandaşların önünde Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, AK Parti Kaş İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş el ele tutuşarak yer aldılar ve birlikte yürüdüler.

Vatandaşlar Cumhuriyet Meydanına ulaşılıncaya kadar yol boyunca tekbirler getirerek , darbe girişimini protesto eden sloganlar ile yürüdüler. Cumhuriyet meydanında darbe girişiminde hayatlarını kaybeden aziz vatandaşlar için saygı duruşunda bulunulup ardından istiklal marşı okundu. Kaş Müftülüğü din görevlisi tarafından okunan Kuran’ı Kerim sonrasında Kaş Müftüsü Fethullah Yavuz eşliğinde vatandaşlar şehitler için ve ülkenin geleceği için dua ettiler.

Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar Cumhuriyet Meydanın da toplanan vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Kaymakam Bayar konuşmasında  “ Darbeyi yapanların dini, dili, ırkı, mezhebi yok. Bunu kınamayanların da vicdanı yok. Dolayısı ile buraya gelerek bu duruşu sergileyen herkese teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız söyledi. Başbakanımız söyledi. Hala henüz tehlike geçmiş değil dediler. Dolayısı ile büyüklerimiz bizden çok daha iyisini bilir. Onların ikinci bir söylemine kadar bizler buradayız “ dedi.

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer de vatandaşlara hitap ederek şunları söyledi; “  15 Temmuz darbe girişimine karşı büyük bir katılımla hep birlikte geleceğimizin için buradayız. 27 Mayıs 1960 ihtilalinde bu milletin önü kesilmiş, kalkınması durmuş, bütün değerleri kaybolmuş, altı yedi sene sonra yatırımlar başlayabilmişti. İşte ihtilaller kalkınmakta olan ülkenin yollarını keser. İhtilaller hürriyet ve demokrasiye son veren insanların özgürlüğünü elinden alan, memleketin kalkınmasına dur diyen ve acımadan çocuklarını yok eden bir zihniyettir. İşte 15 Temmuz gecesi böyle bir zihniyet, böyle bir terör örgütü ülkenin idaresine el koymaya kalkışmıştır. Ancak cesur ferasetli ve aynı zamanda öngörü sahibi olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bizleri meydanlara, demokrasiye sahip çıkmaya çağırmış ve bu darbenin önüne geçilmesini sağlamıştır. Bu gün buradaysak o günkü cesaretin sayesinde konuşabiliyoruz. İhtilale alışanlar aynı kan emmeye alıştığı gibi durmuyorlar. Koynumuzda büyüttüğümüz yılanlar 15 Temmuz gecesi piyasaya çıkarak onu besleyen ekmek veren vatandaşlarına ateş açmışlardır. Sizler ve Türk halkı Demokrasi’nin yılmaz bekçileri bunlara fırsat vermemiştir. İhtilali önlemiştir. “

Konuşmalardan sonra meydanda toplanan coşkulu kalabalık darbe girişimini protesto eden sloganlar ile meydanda nöbet tutmaya devam etti.
 














 
 
Editör: TE Bilisim