Kaş’ta gölgede 42 dereceyi bulan hava sıcaklığı, Kaş – Kalkan- Fethiye ve Kaş- Demre- Antalya Karayolu’nun bir kısmında asfaltı eritirken, trafik ekipleri, araç sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kaş’ta etkili olan sıcak hava günlük yaşamı olumsuz yönde etkilerken, bazı karayollarında da yüksek sıcaklık nedeniyle asfaltta erimeler gözlendi. Kaş-Kalkan ve Kaş- Demre Karayolu’nda asfaltın erimesi, sürücülerin güçlükle seyretmelerine neden oldu. Sıcaklığın en fazla hissedildiği öğle vaktinde, sokaklarda sessizlik hakim oldu.

Yetkililer, eriyen asfalt yollarda araç sürücülerinin daha dikkatli olmasını isterken aşırı süratten kesinlikle kaçınmaları çağrısında bulundu.

Kaş’ta hava sıcaklığı gölgede 42 dereceye kadar yükselirken, kaşlı vatandaşlar, yerli ve yabancı turistler plajlara akın etti. Turistik Kaş ilçesinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle sıcaktan bunalan vatandaşlar ve tatilciler soluğu plajlarda alıyor. Hava sıcaklığının 42, deniz suyu sıcaklığının 30 dereceye çıkınca tatil için gelen yerli ve yabancı turistler sıcak havanın etkisiyle sahillere, plajlara akın ettiler. Denize girerek serinlemeye çalışan vatandaşlar, su parklarını da doldurdu. Sıcaktan etkilenen köpekler de sahipleriyle birlikte denize girerek serinledi. Kaş İlçesi’nde etkisini iyice arttıran kavurucu sıcaklar nedeniyle sahillere akın eden tatilci ve turistler sere serpe güneşlendi, denize girerek serinlemeye çalıştı.Yetkilileri, Antalya ve Kaş’ın hafta sonu sıcak hava dalgasının etkisinde olacağını, beklediklerini belirtti.



 
Editör: TE Bilisim