Antalya’nın Kaş İlçesinde Hollandalı Sanatçı Cees De Wilde’nin fotoğraf Sergisi Sanatseverler ile buluştu.

Sergi’nin açılışı Kültür Evinde gerçekleştirildi. Çoğunluğunu Kaş’ta yerleşik yabancıların oluşturduğu kalabalık davetli topluluğu serginin açılışına katıldılar. “ Kameramdan Resimler ( Painting with my camera) “ Konulu Sergi’nin açılışını Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Dr. Munise Ozan yaptı.Munise Ozan Sanatçı Cees De Wilde'ye Sanat’a katkısından dolayı çiçek takdim ederek teşekkür etti.

Sanatçı Cees De Wilde Türkiye’ye ilk defa 25 yıl önce geldi ve gezilerine başladı. Kaş’a ilk görüşte aşık olan Sanatçı son on yıldır Gökseki’de yaşıyor.Valantine van Herpen ve Helmer Gross ile birlikte Gökseki Sanat Galerisini yönetiyorlar. Cees De Wilde uzun yıllar Hollanda da bir psikiyatri hastanesinde sanat terapisti olarak çalışmış. Bu süre içerisinde ahşap heykel ve seramik konusunda uzmanlaşmış.

Hollanda’nın Apeldoorn şehrinde Sanat galerisi yöneticiliği yaparak , bir çok ahşap heykel ve seramik sergisi açmış. Cees De Wilde son on yıldır yalnızca sanat fotoğrafları çekiyor. Valantine van Herpen ile birlikte Kaş, İstanbul, Fethiye, İzmir ve Hollanda (Apeldoorn) da pek çok sergiye katılmıştır.
Cees De Wilde Sanatını “ Soyut Gerçeklik “ olarak tanımlamaktadır. “Kameramdan Resimler ( Painting with my camera)” konulu sergisinde Sanatseverlere kendine özgü fotoğraf çekme stilinin sonuçlarını göstermek istemektedir.

Cees De Wilde’nin Kaş Kültür Evindeki “Kameramdan Resimler ( Painting with my camera)” konulu sergisi 24 Haziran ile 20 Temmuz tarihleri arasında açık olacak ve Sanatseverler tarafından gezilebilecek.









Editör: TE Bilisim