Tüm Türkiye’de olduğu gibi Antalya’nın Kaş İlçesi’nde de darbe girişimi dolayısı ile gece yarısından itibaren vatandaşlar sokaklara döküldü. Vatandaşlar sabahın ilk ışıklarına kadar Cumhuriyet meydanından ayrılmadılar.

Kaştaki tüm cami hoparlörlerinden okunan salalarla birlikte halka sokağa inin çağrısı yapıldı. Bu çağrı üzerine gece saat 02.00’den itibaren yüzlerce kişi ellerindeki Dev Türk Bayrakları ile Cumhuriyet meydanında toplandı. Tekbirler getirip dualar okuyan vatandaşlar, kurulan dev ekranlardan gelişmeleri anlık takip ettiler. Darbe girişi nedeniyle paniğe kapılan bazı tatilciler ve vatandaşlar banka binalarının yanında bulunan bankamatiklere hücum ederek banka hesaplarındaki paralarını çektiler. Banka önünde uzun kuyruklar oluşturdular.

Bazı vatandaşlarda araçlarıyla darbe girişimine karşı yürüyen demokrasi aşığı vatandaşlara araçlarıyla konvoy eşliğinde kornoları ve sloganlarla destek verdiler. 
Kaş Ak Parti İlçe binası önünde Kaş  İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş,Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer ve Ak Parti Kaş İlçe teşkilatıyla bir araya gelen partililer ve vatandaşlar gelişmeleri yakından takip ederek, darbe girişimine karşı tüm yurtta olduğu gibi Kaş’ta da organize oldular. Birlik ve beraberliğin sağlanması ve milli iradeye sahip çıkılması için partili partisiz tüm vatandaşlar ve partililer ilçe Ak Parti Binası önünden, Atatürk Bulvarından taşıdıkları dev Türk bayrakları eşliğinde birlik ve beraberlik sloganları atarak Cumhuriyet meydanına kadar yürüdüler. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan demokrasi aşığı partili partisiz tüm vatandaşlarla birlikte binlerce kabalığa ulaşan vatandaşlar Cumhuriyet Meydanını hınça hınç doldurdular. Ak Parti Kaş İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş Cumhuriyet Meydanında toplanan vatandaşlara hitaben bir konuşma yaparak şunları söyledi¸” Darbeleri tasvip etmiyoruz. Milletin seçmiş olduğu başarı ile hizmet eden bir iktidar partisi var. Başarılı icraatlarda bulunan Hükümetimizin bu çalışmalarının önüne engel çıkarmaya yönelik bu çabalar sonuçsuz kalacaktır. Galeyana gelmeyelim vatandaşlarımız sakin olsun. Ülkemiz darbelerden çok büyük sıkıntılar yaşamıştır. Bu darbe girişimi sonuçsuz kalacaktır.”dedi.

Kaş Cumhuriyet meydanında toplanan vatandaşlar ülke genelinden gelen darbe girişiminin püskürtüldüğü haberlerini sevinç gösterileriyle karşıladılar. Darbe girişimine karşı tek vücut olan Kaşlı vatandaşlar sabahın erken saatlerine kadar Cumhuriyet Meydanı’nda birlik ve beraberlik slagonları atarak, Kaş Belediyesi’nin Cumhuriyet Meydanı’na kurduğu dev ekranda Türkiye’deki darbe girişimiyle ilgili haberleri takip ederek, başarısız darbe girişimi nedeniyle amacına ulaşamayan darbecilerin halk ve güvenlik güçleri tarafından püskürtülmesiyle daha da mutlu oldular.  Kaş halkı ve tatilciler sağ duyulu davranması nedeniyle Kaş İlçesi’nde ölümlü veya yaralanma olayına rastlanılmadığı görüldü. Turizm işletmecileri özellikle barlar gece erken saatlerde herhangi bir olay olmaması için erken kapandı.  
 


























 
Editör: TE Bilisim