Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Sokağa çıkın' çağrısıyla başlatılan demokrasi nöbeti tüm Türkiye’de olduğu gibi Antalya’nın Kaş ilçesinde de sona erdi.

Kaşlı vatandaşlar, darbe girişimi gecesi meydanlarda darbeye karşı durarak demokrasi için nöbet tutmaya başlamışlar ve ellerinde Türk bayrakları ile her akşam Cumhuriyet Meydanı'nı doldurmuşlardı. Demokrasi nöbetlerinde genç, yaşlı, ailece çocukları ile  Cumhuriyet meydanında toplanan Kaş’lılar, gece geç saatlere kadar 27 gün boyunca nöbet tutmaya devam ettiler.

Kaşlıların 27 günlük Demokrasi nöbetine, Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kaş İlçe Jandarma Karakolu Komutanı Orhan Karakoyun, İlçe Emniyet Müdürü Murat Şahin, Ak Parti İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş, MHP Kaş İlçe Başkanı İsmail Yılmaz ile Ak Parti Kadın ve Gençlik Kolları başkanları, Kamu Kurum eve Kuruluşları’nın daire amirleri ve müdürleri ve sivil toplum Kuruluşları’nın temsilcileri de iştirak ettiler.
Demokrasi nöbetinin son gününde meydana kurulu dev ekranda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmayı büyük bir dikkat ve coşkulu alkışlar ile destekleyerek izlediler.

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmasında  “ Bizi en baştan beri hiç yalnız bırakmadınız. Hep beraber demokrasi, hürriyet, vatan, bayrak, millet, devlet için aynı heyecanı ve duyguyu burada paylaştık. 15 Temmuz günü darbe kalkışmasına karşı Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başkomutanımızın mesajıyla, halkın meydanlara inmesiyle vatan müdafaasına başlamıştır. İhtilallar, darbeler, kendi çocuklarını öldürür. Aziz milletimiz iradesiyle, ferasetiyle sokaklara indi, ‘darbeye hayır’ dedi. Biz bu meydanlarda hürce durabiliyorsak, bu aziz millete borçluyuz. Her zaman bir olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Tüm halkımıza saygı ve sevgilerimi sunarım”

Demokrasi nöbetinin son gecesinde Kaş’lı gençler Akçagerme plajından ilçe merkezine oluşturdukları motosiklet ve otomobil konvoyu ile hareket ederek Cumhuriyet meydanına geldiler. Yol boyunca vatandaşlar konvoya yoğun ilgi gösterdi.

Cumhuriyet meydanında toplanan vatandaşlara Kaş Belediyesi tarafından ikramda bulunuldu.






 
 
 
Editör: TE Bilisim