Kaş İlçesi Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlarında katıldığı  ve vatandaşların Cumhuriyet Meydanı’nı hınç hınç doldurduğu bir ortamda  ilk defa mevlid-i Şerif okundu. Kaş İlçesinde demokrasi mücadelesi uğruna canlarını feda eden şehitler için Cumhuriyet Meydanında Kaş İlçe Müftüsü Fethullah Yavuz ve İlçe Müftülüğü’nde görevli din görevlileri tarafından  Mevlid-i Şerif okundu ve dua edildi.

 Antalya’nın Kaş İlçesinde demokrasi mücadelesi uğruna canlarını feda eden şehitler için Cumhuriyet Meydanında Mevlid-i Şerif okundu ve dua edildi. Akşam yatsı namazına müteakip Kaş Cumhuriyet Meydanında okutulan Mevlid-i Şerif’e Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Ak Parti Kaş İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş, MHP Kaş İlçe Başkanı İsmail Şah Yılmaz, İlçe Müftüsü Fethullah Yavuz ve vatandaşlar katıldılar.

   Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer programda vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Başkan Kocaer yaptığı konuşmada “ 27 Mayıs 1960.İhtilal oldu. O zaman adı darbeydi. Darbe hükümeti kuruldu. Her şey bıçak gibi kesildi. Ekonomi durdu, çarklar durdu, yatırımlar durdu. Ülkenin kalkınma hamlelerinin hepsi bir anda kesildi. Darbeden altı sene sonra bu ülkenin çarkları dönmeye başlayabildi. Ardından gelen 1971muhturası da yapılmakta olan işlerin aksamasına neden oldu.12 Eylül 1980 darbesi öncesinde ise günde onlarca kişinin öldüğü bir ortam vardı. Artık millete gına gelmişti. Yani ne olursa olsun bu olaylar son bulsun deniliyordu. Ve ihtilal oldu. Ardından 28 Şubat post modern darbesi oldu. Bütün bunlar olunca ülkede her darbeden sonra geriye gitti. Baktığımızda bu darbelerin hep arkalarında başkaları vardı. Dış güçler vardı. Türkiye’nin kalkınmasını istemeyenler vardı.15 Temmuz günü ise artık başka türlü bir senaryo oynanıyordu. Türkiye Cumhuriyeti bulunmuş olduğu coğrafyada lider bir ülke, İslam âlemini kucaklayan, eski Osmanlı topraklarına müsamaha ile yaklaşan onlara şevkat ve merhamet ile muamele eden, ihtiyacı olan ülkelere yardım etmede devamlı cömert davranan bir ülke. Kendi iradesiyle başkasından talimat almayan güçlü ekonomiye sahip bir ülkeyiz. Bu durum çekilemedi. Türkiye Cumhuriyetinin liderliğini alarak başkalarına muhtaç hale getirmek istediler ve bunu ihtilaller ile yaptılar. Bütün ihtilallerin arkasında yabancı güçler olmuştur. Kendi emellerine uyduramadıklarını ya zehirlemişler, ya idam etmişlerdir. İhtilaller kendi çocuklarını yer. Acımasızdır. Acımasızlığının yanında milleti köleleştirmeye, geriye götürmeye ve milletin hürriyetini, istikbalini ve istiklalini mahvetmeye yönelik bir harekettir. İşte 15 Temmuz günü yapılan ihtilal provası ve ayaklanması kalkışması bunun bir alametidir. Evet, dur diyemiyorlardı. Türkiye’nin kalkınmasını durdurmak amaçlarıydı. Allaha şükür Sayın Cumhurbaşkanımızın feragati ve cesaretiyle siz saygıdeğer halkımızın hürriyete, demokrasiye, vatanına sahip çıkması suretiyle meydanlara inip biz ihtilal istemiyoruz, biz hürriyetten demokrasiden memnunuz demesiyle bu harekât önlendi. Bu ayaklanmayı önleyenler Türk halkıdır. Allah bütün emeği geçenlerden sokağa inen meydana inen ihtilali önleyen herkesten razı olsun.161 Şehidimiz oldu. 1400 yaralımız var bunlar gazilerimiz. Hiçbir ihtilalde bu kadar şehit olmadı. Hepsi vatan için, hürriyet için, bayrak için, millet için şehit oldular. Allah gani, gani rahmet eylesin. Mekânları cennet olsun“ dedi.

  Ak Parti Kaş İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş ise vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmasında 15 Temmuz’un karanlık bir gece olduğunun altını çizerek şunları söyledi; “ 15 Temmuz akşamı hepimiz inanın kendimizi elli yıl, yüz yıl geriye gidebilecek gibi hissettik. Görüyorsunuz ülkemiz bugün çağ atlıyor. Çok güzel gelişmeler oluyor. Hizmetlerimiz oluyor. İnsanlarımız birbirleri ile kenetleniyor.Tabi ki, ülkemizde problemler var.Sıkıntılar var.Ancak bunlar ile yüzleşiyoruz.Bunları çözmeye çalışıyoruz.Gayret ediyoruz.Ancak böyle kara günleri beklemiyorduk.Böyle ihanet şebekelerine teslim olmayı beklemiyorduk.Ama maalesef kendi içimizde kendi vücudumuzda bazı mikropları taşıyoruz.Ne zaman zayıflarsak, ne zaman kendimizi zayıf hissedersek, bu virüsler bizi teslim almaya çalışıyor.Bunlara hamd olsun sizler sayesinde göğüs geriyoruz. Milletimiz sayesinde göğüs geriyoruz. 15 Temmuz gecesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla meydanlara indik. Buraya geldiğimiz zaman bütün insanlar meydanları boşaltmışlardı. Çünkü silahların gölgesinde yaşamak kolay değil. Sizin ne siyasetiniz, ne insanlığınız geçerli ne yaşamınız geçerli.Artık bir tane komutan belirli bir örgütün atadığı kişi gelecek onun her sözü kanun olacak, her söylediği kural olacak.Böyle bir hayat var mı? Böyle bir hayatı biz kabul edebilirmiydik ? Bu kadar geniş bir perspektif var, farklı düşünceler var, farklı görüşler var, sosyalite var, birçok siyasi patimiz var. Bu ülke için geleceğimiz için herkes elinden geleni yaparak çaba sarf ediyor. Ülkemizi daha ileri götürebilmek için herkes toplumun her kesimi mücadele veriyor gayret sarf ediyor.Ama bakıyorsunuz birileri taşeron kullanmak kaydıyla darbe yapmaya kalkışıyor.Bu darbe girişimi silahlı kuvvetlerin değil , şer odaklarının darbe girişimidir.Türkiye’nin gelişmesini ilerlemesini istemeyen dış güçlerin ve içimizdeki virüslerin girişimidir.Hamd olsun Kaş halkı buna dur dedi, Antalya buna dur dedi.Türkiye buna dur dedi ”

   MHP Kaş İlçe Başkanı İsmail Şah Yılmaz’da Cumhuriyet Meydanı’nı hınça hıç dolduran demokrasi şehitleri için yapılan gecede bir konuşma yaptı. Yılmaz konuşmada” Milletimiz çok büyük bir badire atlatmıştır. Bu badirede insanlarımız canlarını ortaya koydular. Bu felaket bazı gerçekleri açığa çıkardı. Birlik ve beraberliğimizin artmasına vesile oldu. Üzücü olayları yaşayarak insanlar bazı şeyleri idrak ediyor. Bize de böyle bir ders verdi Yüce Allah. Bundan sonrada artık milletimize, devletimize, askerimize, polisimize sahip çıkalım, birbirimize sahip çıkalım bu kötü günler yaşanmasın. Görüyorsunuz ki, ne rütbelere kadar gelmiş hainler. Bu topraklarda bütün dünya’nın gözü var. Bu ülke İslam Dünyası’nın önderliğini yapan bir ülke ve hepimize büyük görevler düşüyor. Şükürler olsun ki, vatandaşların, siyasilerin ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin büyük çoğunluğunun darbeye karşı gelmesiyle vatandaşın canını ortaya koymasıyla bu olayın önüne geçilmiştir. Allaha şükürler olsun bu günümüze. Bundan sonra ülkemiz için el birliği ile çalışacağız “ dedi.
 
Kaş İlçe Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşların meydanı doldurduğu demokrasi şehitleri gecesinde Kaş İlçe Müftüsü Fethullah Yavuz başkanlığında  Kaş İlçe Müftülüğü Din Görevlileri’ninde iştirak ettiği gecede Kur’an-ı Kerim  ve Mevlid-i Şerif okundu. Şehitler için dua edildi. Kaş Belediyesi tarafından vatandaşlara yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu.
 






 
Editör: TE Bilisim