KAŞ’TA İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ KUTLANDI
 

    Antalya’nın Kaş ilçesinde  İstiklal Marşı’nın kabulünün 98’inci yıl dönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy düzenlenen tören ile anıldı.

İstiklal Marşı’nın kabulünün 98’inci yıl dönümü dolayısı ile Kaş Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesinde tören düzenlendi. Törene Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Öztürkmen, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Tezcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, Kaş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Çalışkan, Kaş Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Mustafa Demirtepe, Daire Amirleri, Öğretmen ve Öğrenciler katıldılar.


Tören Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı. Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Mehmet Akif Ersoy’un hayatının anlatıldığı sinevizyon gösteriminin ardından, öğrenciler şiirler okudular. Ana Sınıfı Öğrencileri ise İstiklal Marşını okudular.  Daha sonra Çerçiler Atatürk İlk ve Orta Okulu Korosu tarafından kahramanlık şarkıları seslendirildi.

Törenin son bölümünde İlçe genelinde okullar arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri Garnizon Komutanı Binbaşı Hakan Öztürkmen Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Tezcan tarafından takdim edildi.

 
Editör: TE Bilisim