Kaş İlçesi'nde başlatılan 'Sokağa Renk Kat' projesi kapsamında bir sokak barak kilimi motifine boyandı.

 Antalya’nın Kaş İlçesi Kaymakamlığı ve Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen proje ile öğrenciler Kaş sokaklarına ve yollarına boya ile renk kattılar.

 Öğrenciler Bahçe Sokakta bulunan Kaş PTT’si önündeki yolu boya ile rengârenk boyayarak kilim deseni motifleri oluşturdular. Çalışmaya Kaş Merkez Orta Okulundan yirmi öğrenci katıldı.

Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Merkez Orta Okulu Müdürü Yusuf Alagöz, Gökçeören Mahallesi Muhtarı Bayram Bayır, Projenin Koordinatörleri The Cartoon Mill ve Çizgi Film Değirmeni Kurucusu Fatih Küçük ve Bihter Kaya öğrenciler ile birlikte boyama yaptılar.

Proje çalışması ile ilgili bilgilendirmede bulunan Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar; “ Şehrimizi güzelleştirmek istiyoruz. Renklendirmek istiyoruz. Öğrencilerimiz güzel bir çalışma oluşturdu. Bu tür çalışmalar öğrencilerimize pozitif katkı sağlıyor. Hem dinleniyorlar, hem de sanat becerilerini geliştiriyorlar. Öğrencilerimiz tarafından Kaş’ın sokaklarında farklı içerikleri olan boyama çalışmaları yapılacak. Proje çalışmalarımızın bütünü arşivleniyor. Daha sonra bunları kamuoyu ile paylaşacağız. Ayrıca Çizgi Film ile Kaş’ın tanıtımını yapmak istiyoruz. Tasarımını kendimiz yapacağız. ” dedi.

Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan’da projeye ilişkin yaptığı açıklamada   “ Öğrencilerimize bu uygulama ile Kaş sokaklarını güzelleştirme ve sorumluluk bilinci kazandırmayı amaçlıyoruz. Öğrencilerimiz sosyal ve kültürel çalışmalarda kendilerini ifade edebilme becerisi kazanacaklar. Doğa bilinci ve çevreyi koruma bilinci kazanmalarını amaçlıyoruz. Amacımız farkındalık yaratmak. Bu çalışmalar aralıklar ile devam edecek. Kaş’ımıza renk katmak istiyoruz. Öğrencilerimiz ile beraber Kaş sokaklarında uygun olan yerlerde boyama çalışmaları yapacağız. Sokak yolları, kaldırımları, duvarları ve benzeri alanlar belirlenip burada çalışmalar yapılacak. Kaymakamlığımızın himayesindeki Projenin Koordinatörlüğünü Ressam Fatih Küçük ve Bihter Kaya yapıyorlar. Projemiz ilerledikçe Kaş halkından gönüllü katılımların olmasını da bekliyoruz ” dedi.
 
Öğrencilerin çalışmalarını yabancı turistler ve mahallede oturanlar ilgi ile izlediler ve fotoğraf çektiler.






Editör: TE Bilisim