Antalya Süper Amatör Lig’de mücadele eden Kaş Kınıkspor yararına deve güreşleri düzenlendi.

    Kaş Belediyesi ve Kınıkspor Kulübü tarafından 2’inci kez düzenlenen etkinlik Kınık Mahallesi'ndeki güreş sahasında yapıldı.Güreşlere  Aydın, Kumluca ve Demre yöresinden 40 ünlü deve katıldı. Güneşli havanın etkisiyle güreşlere ilgi yoğun oldu . Güreşleri yaklaşık 3 bin 500 kişi izledi.

  Güreşleri CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kaş İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Öztürkmen, CHP Kaş İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, Ak Parti Kaş İlçe Başkanı Hüseyin Aksak, İyi Parti Kaş İlçe Başkanı İsmail Şah Yılmaz, Ak Parti Kaş Belediye Başkan Adayı Mutlu Ulutaş, CHP Kaş Belediye Başkan Aday Adayları Ulaş Akbaş, Hayri Süt, Erkan Demirci,Tevfik Taner, Yusuf Ulaş Akçay, Kaş Eski Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, Kaş Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hüseyin Kayır, Kaş Belediyesi Meclis Üyeleri, Kınıkspor’lu futbolcular ve vatandaşlar ile birlikte izlediler.


   Güreşler öncesinde CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek arenayı dolaşarak halkı selamladı. Ardından Kaş Likya Yörükleri Patara halk oyunları ekibi Yörük göçü kervanı ve yöresel oyunlardan gösteriler sundular.  Birinciliğin olmadığı güreşlerde develer iki tur kıran kırana folklorik güreşler yaptı. Mevsime göre sıcak bir havada yapılan güreşlerde, güreşmek istemeyen develer alandan kaçtı. Birbirine boyun kilidi uygulayan inatçı develeri, urgancılar zor ayırdı. İkinci turda yapılan güreşler, seyircilere heyecanlı dakikalar yaşattı.
 
   Ak Parti Kaş İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Bahar açık artırmada 412 Bin TL ile en yüksek rakamı vererek Güreş Ağası oldu.

   Kaş Kınıkspor Kulübü Başkanı Necdet Palaz güreşler ile ilgili olarak yaptığı açıklamada " Güreşlerimize Aydın, Antalya’nın Kumluca ve Demre yöresinden ünlü develer katıldılar.40 adet Deve arenaya çıktı . Şenlik havasında bir etkinlik oldu. Güzel güreşler yapıldı ve izleyenler memnun ayrıldılar. Kınıkspor olarak Antalya Süper Amatör'de mücadele veriyoruz. Bal Ligi’ne yükselmek için mücadele ediyoruz. Güreşlerden sağladığımız gelirle gelecek yılın planlamasını yapacağız. Deve güreşleri Yörük kültürünün bir parçası. Bu kültürümüzü yaşatarak, gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz.” Dedi.

Güreşe katılan develer arasında Yağız Efe, Efsane Boncuk, Çamur, Baran Efe, Güzel Efe, Çılgın Kolcu, Pehlivan,Umut Bey, Hüseyin Efe  yaptıkları gösteri güreşleri ile izleyenlere keyifli anlar yaşattılar.

 
Editör: TE Bilisim