Antalya’nın Kaş İlçesi'ne bayram tatili için gelenlerin dönüş yolculuğuna başlamasıyla boşalan plajlar, yabancı turistlere kaldı.

Ramazan Bayramı'nda Kaş’a tatil için gelenler, bugün öğleden sonra yola çıkmaya başladı. Otellerden araçlarıyla ayrılan tatilciler, şehir merkezi ve Kaş Antalya karayolu ile Kaş Muğla Karayolu üzerinde bulunan Kaş Kaputaş Yolu'nda beş kilometrelik uzun kuyruklar oluşturdu. Şehir merkezinde trafik ışıkları ve kontrolsüz geçişler nedeniyle tatilciler iki kilometrelik yolu 20 dakika da geçebildi. Tatilcilerin çoğunluğunun ilçeden ayrılması ile plaj, restoran ve sokaklar yabancı turistlere kaldı. Tatilciler nedeniyle yer bulamayan yabancı turistler, plajlarda yoğunluğun azalmasıyla deniz ve güneşin tadını çıkardı. Bazıları şezlonglarını denize çekerek güneşlenirken, bazıları da sakinliği fırsat bilip kitap okumayı tercih etti. 

Su sporlarında yoğunluğun bitmesiyle turistler jet-ski, muz ve deniz paraşütü sporuyla heyecan yaşadı. İngiliz, Fransız ve Alman turistler, restoran ve kafeteryaların boşalmasıyla eğlence düzenledi. Bir restoran ve barı kapatan turistler ülkelerine özgü hareketli müzikler eşliğinde dans ederek eğlendi.

Koçlar Turizm İşletme sahibi Yasin Koç, "Son 20 yılın en yoğun bayram tatilini geçirdik. Tatilcilerin bir kısmı eve dönüşe başladı, bir kısmı ise hafta sonu dönecek. Bayram sonrası için de iç pazardan talep mevcut" dedi.



Editör: TE Bilisim