Antalya’nın Kaş İlçesinde Bayındır Mahallesinde Topçu Yüzbaşı Gazi Mustafa Ertuğrul (Aker) ve Silah Arkadaşlarının anısına oluşturulan hatıra ormanına fidan dikimi ve Bayındır top yolunda saygı ve anma yürüyüşü etkinlikleri gerçekleştirildi. 
 
Programı  Kaş Kaymakamlığı, Kaş Belediyesi Akdeniz Gençlik Sanat Araştırma ve Eğitim Derneği (AKSAN) tarafından düzenlendi. Kaş’ın Bayındır Mevkiinde düzenlemesi yapılan Yüzbaşı Gazi Mustafa Ertuğrul (Aker) ve Silah Arkadaşları Hatıra Ormanına yaklaşık 200 adet selvi ve çam olmak üzere muhtelif  fidan dikimi yapıldı.
 
Programa Kaş Kaymakamı Bilgehan Bayar, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Antalya Garnizon Komutanlığından Yarbay Ferhat Çoban, Kaş İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Öztürkmen, İlçe Emniyet Müdürü Halil Baydemir, AKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Rıza Ünlü, Aksan Proje Koordinatörü Özer Özgüç, Emekli Doktor Albay Suat Akgül, Yardımcı Doçent Doktor Murat Kabukçuoğlu, Türk Hava Kurumu Antalya İlBaşkanı Süleyman Girgin, Topçu Yüzbaşı Gazi Mustafa Aker’in Silah Arkadaşı Burdurlu Gazi Halil İbrahim Çavuş’un Oğlu Osman Günaydın ve Torunu Ahmet Sümer, CHP Kaş İlçe Başkanı Ulaş Akbaş,  Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer,Kaş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Çalışkan,  Kaş Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Mustafa Demirtepe,Kaş Orman İşletme Müdürü Süleyman Demir, Kaş İlçe Turizm Müdürü Mustafa Aydın, Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, Kaş Kaymakamlığı Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ayhan Yıldırım, Kaş İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gökhan Göktaş ve Vatandaşlar katıldılar.
 
Aksan Proje Koordinatörü Özer Özgüç fidan dikimine ilişkin yaptığı değerlendirmede; “ Kaştaki bu tarihi harekatta 36+1 şehidimiz var.Birinci harekatta 1 , İkinci harekatta 36 şehidimiz var. Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul , Halil İbrahim Çavuş, Durmuş Çavuş adına 3’er tane selvi fidanı dikildi.Ayrıca Yusuf Ziya Erdil Adına da ayrı bir hatıra ormanı tahsis edildi.Yan yana iki hatıra ormanı oluşturuldu.Harekatın yapıldığı tabyalara taşınan topların geçtiği güzergah Kültür Bakanlığı ve  Kaş Belediyesi  tarafından tescili sağlandıktan sonra düzenlemeleri yapılacak.Anma programı resmileştirilecek ve her yıl aynı tarihte kutlamalar yapılacak. Kaş’ta  Murat Kabukçuoğlu hocamızın destekleri ile Heykel Sanatçımız Rıfat Üstündağ tarafından yapılan Mustafa Ertuğrul’un heykeli Kaş’ta tahsis edilecek uygun bir alana konulacak.Bataryaların olduğu yerlerde aslına uygun olarak restore edilecek.Bölge yerli ve yabancı ziyaretçilere açılacak.Batıklar ile ilgili olarak ise kültür bakanlığımız ile görüşüyoruz. İngiliz Uçak Gemisi Ben My Chree’nin batırılış günü dalış şenlikleri yapmak istiyoruz. Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız Antalya’da müze açmayı planlamaktadır.Kaş’ta yaptığımız tüm çalışmalar Genel Kurmay Başkanlığımız tarafından yakından takip edilmektedir. Kaş’ta gerçekleştirilen Topçu Yüzbaşı Gazi Mustafa Ertuğrul (Aker) ve Silah Arkadaşlarını anma  programları geleneksel hale gelecektir.
”dedi.
 
 
Editör: TE Bilisim