Demre ilçesindeki ünlü Kekova bölgesi, dört mevsim dalış tutkunlarının ilgisini çekiyor. Dalış için Kekova'yı tercih eden bir grup sualtı tutkunu da yaptıkları dalışla bölgenin zengin sualtını görme fırsatı buldu.

   Antalya’nın Demre İlçesi’nde bulanan dünya cenneti Kekova’da, dört mevsim dalış yapılabiliyor. Türkiye’nin birçok yerinde kış gelmişken, Ankara’daki Agua Clup Dalgıç Okulu’na bağlı Türkiye’nin çeşitli yörelerinden gelen bir grup dalgıç, Aralık  ayında Kekova’da dalış yaptı. Kekova’nın maviliğine, deniz suyunun 22-23 derece, hava sıcaklığının 20- 21 derece olmasına  dayanamayan bazı dalgıçlar, denizde yüzdü.  Kekova’ya gelen dalgıçlar, dalış turuna Demre’ye bağlı Üçağız Mahallesi’nden tekne ile Kekova’ya açıldı. Teknede daşıl noktaları hakkında ilk dersi aldılar. Ardından dalgıç elbiseleri giyildi. Akdeniz’in mavi sularına atlandı.

Kekova Adası’nı güneyindeki doğa harikası Mavi mağara’da ilk dalışı gerçekleştirdiler. Mavi Mağara’da balık sürülerini, deniz canlılarını, değişik güzellikleri izlediler. Kızıldeniz’den gelen bir balon balığını gördler. Ardından 72 metre boyundaki İberian Cost Batığı’na bir dalış gerçekleştirdiler. İberian Cost Gemisi’nin batığındaki gizemi izlediler. Her dalış yaklaşık bir saat sürdü. Bazı dalgıçlara özel eğitim verildi. Suyun ve havanın güzelliğini gören birkaç dalgıç da, mayolarını giyerek Aralık ayında Akdeniz’in mavi sularında yüzdü. Kulaç attı.  Kekova Bölgesi’ndeki Kekova Adası’nın güneyinde dalışa izin veriliyor. Adanın kuzeyindeki Batık Kent’te dalış ve yüzmek yasak. Kekova Bölgesi’nde 32 noktada dalış yapılabiliyor. Bunların başında Mavi Mağara, İberian Cost batığı, Deniz Feneri, değişik mağaralar, Antrum, değişik batıklar yer alıyor. Suyun altında zengin bir bitki ve canlı zenginliği var.

  Dalış yapan Naciye Akbıyık yaptığı konuşmada”Dalış amaçlı geldim. Su mükemmel, hava mükemmel. Korkunç berrak, çok güzel. Dört mevsim Kekova’da hem yüzebilirsiniz, hem de dalış yapabilirsiniz” dedi.

   Özge Güçit de yaptığı konuşmada”Kekova’da, Aralık ayında  Mavi Mağara’ya bir dalış gerçekleştirdik.  Gerçekten görüş çok güzel. Su sıcaklığı 22 derece civarında. Çok sayıda bu mevsimde canlı görmek mümkün. Kekova’da her mevsim dalış yapılabileceğinin en güzel örneği bence”diye konuştu.

   Dalış gurubuna öncülük eden Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Dalgıç Okulu Başkanı Asutay Akbayır ise yaptığı konuşmada” Bir dalış günün sonundayız. Türkiye’nin fovori dalış noktalarından biri olan Kekova’dayız. Bugün bir batık dalışı ve bir kovuk dalışı yaptık. Arkadaşlar çok mutlu döndü. Aralık  ayında da dalış yapılabiliyor bu harika beldede. Burada çok güzel kovuklarımız var. Bu kovuklarda yaşayan çok fazla canlı çeşitliliği mevcut. Bir de çok büyük bir batığımız var. Su ise diğer bölgelerle karşılaştırılamayacak derecede berrak. O yüzden biz 12 ay buraya gelmeyi tercih ediyoruz. Herkese de tavsiye ediyoruz” dedi.
 
Editör: TE Bilisim