Antalya'nın Kaş İlçesinde Süper Amatör Liğ' de mücadele eden Kaş Kınık Spor yararına Deve Güreşleri düzenlendi.Etkinliği Kaş Belediyesi ve Kınık Spor Kulübü’nün ortaklaşa düzenledi. Organizasyonda Aydın, Kumluca, Demre Yörelerinin tüm baş Develeri katıldı.
 
Etkinliğe Kaş Kaymakamı Bilgehan Bayar, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, İlçe Jandarma Komutanı Hakan Öztürkmen, İlçe Emniyet Müdürü Halil Baydemir, Kaş’lı Gaziler, Ak Parti İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş, MHP İlçe Başkanı Cemil Kolak, CHP İlçe Başkanı Ulaş Akbaş, İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Şah Yılmaz, Kaş Kınıkspor Kulübü Başkanı Necdet Palaz, Kaş Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hüseyin Kayır, Kaş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ayhan Yıldırım, Siyasi Partilerin Belediye Meclis Üyeleri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Daire Amirleri ile Kaş’lı ve Çevre İllerden, İlçelerden gelen vatandaşlar katıldılar.
 
Kaş Kınıkspor kulübü yararına Kınık Xantos antik kentinde düzenlenen Deve güreşine vatandaşlar büyük ilgi gösterdiler.

Güreşler başlamadan önce Patara Yörükleri Grubu, dev Türk bayrağıyla sahaya girdi ve Teke yöresi oyunları oynadı. Ardından güreşlere geçildi. Birinciliğin olmadığı güreşlerde 24 deve üç tur folklorik güreşler yaptı. Bazı develer birbirini boyun kilidiyle bağlayarak güreşi yere yıktı. Güreşlerin finalinde Aydın'dan 'Koca Güldal' adlı deveyle Demre'den 'Birinci Kolcu' adlı develer güreşti. Develer izleyicilere unutulmaz bir final güreşi yaşattı.
 
 Güreş ağalığını yapılan açık arttırmada 257.000 TL ile  Kaş Belediye Meclis Üyesi Şükrü Koçak alarak Kınık Güreş Ağası oldu. Güreşlerde Kınıkspor yararına bağış toplandı. Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer ve bir alışveriş merkezi 10'ar bin lira bağış yaparak en büyük bağışçılar oldu.
 
 Etkinlik ile ilgili olarak değerlendirmede bulunan Kaş Kınıkspor Kulübü Başkanı Necdet Palaz;” Kınık Sporumuz yararına düzenlemiş olduğumuz 1’ inci deve güreşi festivalinde desteğini esirgemeyen ve bu güzel günde bizleri yalnız bırakmayan Kaş Kaymakamımız Sayın Bilgehan Bayar'a, Kaş Belediye Başkanımız Sayın Halil Kocaer 'e, Güvenlik kuvvetlerimize, siyasi parti Kaş ilçe başkanlarımıza ve yöneticilerine Kaş Yörük Türkmen Derneğine kulübümüzün kuruluşundan bu güne kadar bizi hiç yalnız bırakmayan Ali Bekik Başkanıma, ilk Güreş Ağamız Şükrü Koçak 'a, görev arkadaşlarım Veli Özdemir Özdemir Gıda Zafer BaskakErcan Savaş , Murat Karavul, Emin Can Bekik ve Halil Şaşıoğlu’na,  Genç Asabiler taraftar gurubumuz reisi Bayram Kıras ve genç taraftarlarımıza, değerli organizatör abimiz Ferhat Özbilen'e gece gündüz demeden çalışan Kınıkspor sevdalılarına ve bu güzel şenlikte bizleri onurlandırıp güreş arenamıza sığmayıp taşan çok değerli halkımıza sonsuz teşekkürler ederiz “ dedi.
 
Editör: TE Bilisim