Kumluca Belediyesi tarafından yaptırılan Şehit Ömer Halisdemir Parkı, törenle açıldı.Mavikent Mahallesi'nde yapımı tamamlanan parkın açılış törenine Kaymakam Hakkı Uzun, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, şehit Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir, kız kardeşi Elif Serin ve eşi Süleyman Suat Serin, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende, Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından şiirler okundu.

Törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, şehit Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir ve ailesinin açılışa katılarak kendilerini onurlandırdığını söyledi.

Dış güçlerin uzantısı hainlerin 15 Temmuz'da Türkiye'yi Suriye'ye dönüştürmek istediklerini belirten Çetinkaya, "Ülkenin batması için ne gerekiyorsa o boyutun içindeydiler. Öyle bir kalkışma yaptılar ama Anadolu'nun Ömer Halisdemir gibi asil evlatlarını hesap edemediler. Geçmişte de yönetimi ele geçirme amaçlı ihtilaller oldu. Yönetimi ele geçirmek değil, ülkeyi parçalayıp, bölüp, dış güçler tarafından işgal ettirilecek boyutta büyük ihanet ettiler. Bugün burada güler yüzle huzur içinde, birlik ve beraberlik içinde oturabiliyorsak bunu 15 Temmuz'da hainlerin karşısında dimdik duran, hayatlarını feda edebilen şehitlerimize borçluyuz. 15 Temmuz'da dış güçlerin 40- 50 yıllık oyununun bozuldu" dedi.

Açılan parkın, Kumluca'nın en güzel parkı olduğunu, Venedik gibi bir yer olacağını ifade eden Hüsamettin Çetinkaya; "Bu parkın içinde bir şehitlik yaptık. Bu şehitlikte 250 şehidimizin ismi var. 15 Temmuz'u unutturmayacağız. 15 Temmuz Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birisidir. 15 Temmuz'da Yüce Allah bu milleti, al bayrağımızı korudu. Çünkü bu ülkede asil duruşlu insanlar var" diye konuştu.

PARKTA NELER VAR?

Park hakkında da bilgiler veren Başkan Çetinkaya, "Park alanında, meydan, yeni nesil çocuk oyun alanı, spor aletleri, kafeterya, çay bahçesi, 2 adet çeşme, mescit, otopark, oturma alanları, tuvaletler bulunuyor. Parktaki aydınlatma özel tasarlandı. Üzerindeki 30 adet ay yıldız, kahramanlarımızın şehadetine sebep olan 30 adet kurşunu, çizgisel ışık sistemi de al bayrağımızın yıldızını simgelemekte. Aydınlatma direğinin yapısal formu da 30 kurşunla yok edilmek istenen bir millet, 30 kurşuna tek başına direnen bir yiğit temasını işlemektedir" dedi.

Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun da törende yaptığı konuşmada, zalimlerin 15 Temmuz akşamı saldırıya geçerek kalkışmada bulunduklarını söyledi. Hainlerin, eşi benzeri görülmemiş şekilde TBMM'yi bombalayarak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni ele geçirmek için halkın üstüne ateş açtığını kaydeden Kaymakam Uzun, "Darbeye karşı direnişin simgesi haline gelen Ömer Halisdemir, Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'nın emriyle sonunda şehadet olduğunu bile bile emre itaat etmiş, darbeci Semih Terzi'yi gözünü kırpmadan öldürerek darbenin engellenmesinde büyük bir rol oynamıştır" dedi.

ÖMER HALİSDEMİR'İN BABASI

Açılış töreni için Niğde'den gelen şehidin babası Hasan Hüseyin Halisdemir de Ömer Halisdemir'i yaşatan annelere sonsuz teşekkür ettiğini söyledi. Şehit Ömer Halisdemir'in astsubay olduktan sonra kendisine bir söz verdiğini kaydeden baba Halisdemir, "Ben kendisine oğlum vatanına ihanet edeceksen bu işe gitme demiştim, o da bana 'Baba emanetine ihanet yapmayacağım.' dedi. Şükürler olsun emanetini bana iade etti. Şehit olmadan önceki Ramazan Bayramı'nda bana geldi dedi ki 'Baba sana büyük bir şehadetlik vereceğim. Emanetini teslim al.' dedi. Ona hakkımı helal ediyorum." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Kaymakam Uzun ve Başkan Çetinkaya, baba Halisdemir'e üzerinde kendi ve oğlu Ömer Halisdemir'in resmi işlenmiş halı dokuma tablo hediye etti. Kumluca Müftüsü Hacı Kahraman'ın duasından sonra Şehit Ömer Halisdemir Parkı açıldı.
Editör: TE Bilisim