Kuran Kursu’nda hafızlık eğitimi alan 11 yaşındaki Erdem Demiral, Kur’anı Kerim’i 9 ay gibi bir sürede ezberlemeyi başardı.

2017 yılı Ekim ayında hizmet vermeye başlayan Antalya Döşemealtı Şehit Volkan Canöz Erkek Kuran Kursu’nda hafızlık eğitimi alan 11 yaşındaki Erdem Demiral, Kur’anı Kerim’i 9 ay gibi bir sürede ezberlemeyi başardı.

Şehit Volkan Canöz Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde ve Hafız İmam Hatip Ortaokulu Projesi kapsamında açılan Kuran Kursu, ilk hafızını yetiştirdi. 11 yaşındaki minik hafız için öğretmenleri tarafından bir program tertip edildi ve programa başta sınıf arkadaşları olmak üzere tüm okul katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya ve İlçe Müftüsü Kadir Koçak’ın da eşlik ettiği programda minik Erdem kadar annesi Hanife Hanım’ın da mutluluğu görülmeğe değerdi. Programda kısa bir selamlama konuşması yapan İlçe Müftüsü Kadir Koçak, hafızlık makamının yüceliğine vurgu yaparak, “Kuran-ı Kerim, insanın kullanma kılavuzudur. Kuranı ezbere bilmek, hafızı toplum nezdinde de daha saygılı yapar. Hafız, Kelamullahtır; Canlı Kur’andır” dedi. Kuran Kursu Öğretmeni Orhan Turgay ile 5. Ve 6. Sınıflara hafızlık eğitimi veren Kuran Kursu Yöneticisi Ersoy Özden de konuşmasında 15 ay önce Bismillah diyerek başladıkları Kuran okuma eğitiminin ardından bazı öğrencilerle birlikte hafızlık eğitimine devam ettiklerini ifade ederek, 9 ay gibi kısa sürede hafız olan öğrencisi Erdem’i ve ailesini tebrik etti.

Konuyla ilgili duygularını aktaran Okul Aile Birliği Başkanı Nebi İnce de Minik Hafız’ı tebrik ederek diğer hafız adaylarının da en kısa sürede hafızlıklarını tamamlamaları temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından Minik Erdem, İlçe Müftüsü Kadir Koçak tarafından çeyrek altınla ödüllendirirdi.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi önümüzdeki yıl için de hafız adaylarının şimdiden ilgisini çeken Şehit Volkan Canöz Erkek Yatılı Kuran Kursu’nun hafızlık seçme sınavlarına başvuru tarihi ise 29 Mayıs’a kadar sürecek.

 
Editör: TE Bilisim