Rusya Cumhuriyeti’nin Antalya Başkonsolosu Oleg Rogoza, Demre İlçesi’ni ziyaret etti. Başkonsolos Oleg Rogoza’nın Demre ziyaretine, Rusya Cumhuriyeti’nin Antalya Konsolosu İvan Stepanov’da katıldı. Başkonsolos Oleg Rogoza; önce Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu’yu makamında ziyaret etti.

Ziyarette bazı belediye meclisi üyeleri ve AK Parti İlçe Başkanı Ünal Arıkan’da katıldı. Ziyarette Başkonsolos Rogoza; Ankara’da bie sukiasta kurban giden Rusya’nın Ankara Büyükleçisi Andrey Karlov’un adının Demre’deki Müze Caddesi’ne verilecek olmasının, ayrıca merhum büyükelçi Karlov’un eşi Marina Karlov’un isteği olan Türkiye’de bir şehirle, büyükelçinin doğduğu şehir olan Bryansk İli’ne bağlı Klintsi İlçesi’nin kardeş şehir olacak olmasının önemine vurgu yaptı. Başkan Topçu’ya bu konuda teşekkür etti. Başkan Topçu’ya bir teşekkür hediyesi verdi. Başkan Topçu’da, Rus konuklara hediyeler verdi. Büyükelçi Rogoza, ardından başkan Topçu ile birlikte Demre Kaymakamı Murat Uz’un makamında ziyaret etti.

Demre Kaymakamı  Uz ziyarette yaptığı konuşmada”Demre  ilçemizi her yıl artan sayıda Rus turist ziyaret ediyor. Türkiye  Rusya arasında düzelen ilişkiler sonrası, Demre’ye gelen Rus turist sayısı çok arttı. Bu da bizi mutlu ediyor. İlçemize gelen Rus turistler, bizim konuğumuz. Burada güven içindeler dedi.

   Büyükelçi Rogoza burada yaptığı konuşmada; bir şansız olaya  kurban giden eski Büyükelçimiz Andrey Karlov’un adının Demre’de bir caddeye verilecek olması, ayrıca onun doğduğu şehirle Demre’nin kardeş şehir olması, Demre’ye gelecek Rus turist sayısını artıracaktır. Karşılıklı ilişkilerin gelişmesi, bizi de mutlu ediyor. Bu konuda hızlı adımlar attığınız için sizlere teşekkür ederim. Bu adımlar, Türkiye – Rusya dostluk ilişkilerinin gelişmesine de katkı sağlayacaktır “dedi.

   Başkonsolos Rogoza ve Konsolos Stepanov, daha sonra Aziz Nicolaus Anıt Müzesi’ni gezdi. Likya Uygarlıkları Müzesi Müdürü Nilüfer Sezgin’den bilgi aldı. Eski Büyükelçi Karlov’un adının verileceği, Müze caddesi’nde incelemelerde bulundu.  Demre’ye tekrar geleceğini belirterek, Demre’den ayrıldı.
 
 
Editör: TE Bilisim