Antalya’nın Kaş İlçesi ile Muğla'nın Seydikemer İlçesi'ndeki Saklıkent Kanyonu'nda 9 günlük bayram tatili nedeniyle yerli turist akınına uğradı.

Antalya’nın Kaş İlçesi ile Muğla'nın Seydikemer İlçesi'ndeki Saklıkent Kanyonu'nda bayram tatiliyle birlikte günlük ziyaretçi sayısı 10 bine yaklaştı. Yoğunluk nedeniyle Saklıkent yolunda 1 kilometrelik araç kuyruğu oluşurken, kanyon içinde adım atacak yer kalmadı.

Hava sıcaklığının 40 derece ölçüldüğü Fethiye ve Seydikemer'de serinlemek ve ünlü ören yerlerini ziyaret etmek isteyen tatilciler, Muğla- Antalya sınırındaki 18 kilometrelik Saklıkent Kanyonu'na akın etti. Yoğunluk nedeniyle Saklıkent yolunda 1 kilometrelik araç kuyruğu oluşurken, kanyonu ziyarete gelen tatilciler, araç park edecek yer bulmakta zorlandı. Yoğunluk kanyon girişindeki restoran ve gişelerde de kendini gösterdi. Güçlükle kanyona girebilen tatilciler, içerideki 200 metrelik ahşap köprüde yürümekte zorlandı.

ADIM ATACAK YER KALMADI

Hava sıcaklığının 5 derece düşük hissedildiği kanyon içinde ise adım atacak yer kalmadı. Kanyon içindeki su geçişinden halat yardımıyla karşıya geçmeye çalışan tatilciler, yoğunluk nedeniyle zor anlar yaşadı. Bazı tatilciler serinlemek için sıfır dereceye yaklaşan suya girdi. Yoğunluğa rağmen sıcaktan kaçarak kanyona giren tatilciler, doğal klima etkisiyle keyifli anlar yaşadı.

BURADA YİNE TRAFİĞE YAKALANDIK

İzmir'den ailesiyle tatile gelen Erdinç Karasu, Büyük şehirlerin trafiğinden kaçtık. Burada yine trafiğe yakalandık. Araç koyacak yer bulamadık. Uzun süre trafikte araç kuyruğunda beklemek zorunda kaldık. Kanyon içinde de çok büyük yoğunluk var. Ama burası çok serin ve çok güzel. Herkesin Saklıkent Kanyonu'na gelip, görmesi gerekir dedi.






Editör: TE Bilisim