Hakkari'de teröristlerce şehit edilen 27 yaşındaki uzman çavuş Ali Daniyar, gözyaşları arasında Antalya'da toprağa verildi.

Hakkari- Çukurca karayolunda dün şehit olan askerlerden uzman çavuş Ali Daniyar'ın Antalya Kepez İlçesi Çankaya Mahallesi Akdeniz Sitesi C Blok'ta oturan ailesine acı haber ulaştı. Aslen Konyalı olan fakat uzun yıllardır Antalya'da oturan şehit babası Hasan Daniyar, oğlunun 15 gün önce izne gelip gittiğini belirterek, "Benim yiğidim gitti ama daha yiğitlerimiz var. Vatan sağ olsun" dedi.

Şehit uzman çavuş Ali Daniyar'ın cenazesi Hakkari'deki törenin ardından Antalya'ya getirildi. Masadağı'ndaki Hacı Ali Uyaroğlu Camii'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazına Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, Konya Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Timurcan Ermiş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya Milletvekilleri Ak Partili Mustafa Köse, CHP'li Mustafa Akaydın ve MHP'li Ahmet Selim Yurdakul, İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Yurdagül, şehit babası Hasan Daniyar, annesi Songül Daniyar, kardeşi Tunahan Daniyar ve aile yakınlarıyla çok sayıda vatandaş katıldı.

KILIÇDAROĞLU ÇELENGİ İÇİN UYARI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çelenginin tabuttan uzak bir noktaya konulması nedeniyle CHP İl Başkanı Semih Esen, görevli komutanları uyardı. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu'nun uzağa konulan çelengi tabuta yakın noktaya getirildi.

Cenaze töreninde baba Hasan Daniyar, Bakan Avcı'ya, "Kimse bizi yolumuzdan alıkoyamaz" dedi.

Bekar olan şehidin cenaze namazını İl Müftüsü Osman Artan kıldırdı. Cenaze namazında dua okuyan Antalya Müftüsü Osman Artan, burada yaptığı konuşmada Şehir Ali Daniyar'ın üç gün önce anne- babasını telefonla aradığı ve vasiyette bulunduğunu anlattı. Müftü Artan, "Ali kardeşimiz annesi- babasına üç gün önce telefon açtığında sanki rabbim içine doğmuş olan 'Eğer ben şehit olursam elbiselerle beraber defnedin' diyerek vasiyette bulunmuş. Allah kalbine demek ki ilham verdi. Kendileri de şehit oldular. Allah rahmet eylesin" dedi.

Cenazenin mezarlığa uğurlanışı sırasında da anne Songül Daniyar, "Katillerini sevindimeyeceğim annem. Ağlamayacağım. Emeklerim sütüm sana helal olsun annem" diye ağıt yaktı. Şehit cenazesi camideki namazın ardından Uncalı'daki Şehir Mezarlığı'na getirildi. Buradaki defin işlemi sırasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da bulundu. Uzman çavuş Ali Daniyar'ın cenazesi şehitlikte toprağa verildi
Editör: TE Bilisim