Antalya'da, 16 şehit ailesi ile 2 gaziye 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı' verildi. Cumhurbaşkanlığı himayesinde bir otelde, farklı dönemlerde şehit düşen asker ve polislerin Antalya'da oturan yakınları ile 2 gaziye 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı' törenle verildi. Törene, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile eşi Sevim Karaloğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, şehit ve gazi yakınları katıldı. Aileler, madalyalarını almak için çocuklarıyla sahneye çıktı. Duygulu anların yaşandığı törende bazı aileler, madalya ve berata sarılarak, ağladı.

'MÜCADELE DEVAM EDİYOR'

Törende konuşan Vali Karaloğlu, şehitleri saygıyla andığını söyledi. Vatan topraklarında, 1071 yılından beri çok sayıda şehidin ve gazinin kanı olduğunu vurgulayan Karaloğlu, şunları söyledi:

"Bu toprakların her karışında şehitlerin kanı, gazilerin kahramanlıkları var. Bu topraklar kolay toprak kılınmadı. Halen mücadele devam ediyor. Kıyamete kadar bu mücadele devam edecek. Büyük bir millet ve tarihimiz var. Bizim yazdığımız tarihi ve yazacağımız tarihi kimsenin kolay kolay değiştirmeye gücü yetmez. Yakın zamanda 15 Temmuz'u yaşadık. Bu milleti üzerinde gömleği ile topun, tüfeğin karşısına çıkaran ruh ile tarihteki ecdadımızın kararı aynıdır. Bu millet 15 Temmuz'da hainlere geçit vermediyse gelecekte yine ihtiyaç olduğunda aynı kararlığı gösterecektir. Yapmamız gereken şehitlerin hatırası karşısında vefa ile hareket etmek, kutsal emanetleri olan yakınlarını başımızın üstünde taşımak."





Editör: TE Bilisim