Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin taziye evlerine gönderdiği pideler, özel öğrencilerin elinden çıkıyor. Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi’nde uygulamalı meslek eğitimi alan özel bireylerin kendi elleriyle yaptıkları pideler, taziye evlerinde ikram ediliyor.
Engellilere yönelik projeleri ile takdir toplayan Antalya Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin, sosyal hayata daha etkin katılmaları ve meslek sahibi olmalarına yönelik çalışmalarına her gün bir yenisini ekliyor. Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki meslek edindirme sınıflarında eğitim gören özel bireylere pide yapımı öğretiliyor. Özel bireylerin kendi elleriyle yaptıkları pideler, Büyükşehir Belediyesi tarafından her gün taziye evlerine ikram ediliyor.

AYLIK 10 BİN PİDE ÜRETİLİYOR

Türkiye’nin en büyüğü olma özelliğini taşıyan rehabilitasyonmerkezindeki özel bireyler, merkezin mutfak bölümünde ustalarla birlikte pide yapmayı öğreniyor. Önce teorik bilgi alan özel bireyler daha sonra aşçıbaşı ve ustalarla birlikte pide harcını hazırlıyor, pideyi pişirip, kesiyor ve paketlemesini yapıyor. Özel ellerden çıkan pideler kent merkezindeki taziye evlerine servis edilerek, ücretsiz olarak ikram ediliyor.

TAZİYE EVLERİNE İKRAM EDİLİYOR

Aşçıbaşı Gökhan Doğan, günlük 300, aylık 10 bin kişilik pide hazırladıklarını ifade ederek, “Biz burada pide hazırlama işlemini tamamlayıp paketledikten sonra Büyükşehir Belediyesi’nin cenaze hizmetlerinden gelen görevlilere paketleri teslim ediyoruz. Onlar da din görevlileri eşliğinde taziye evlerine teslim ediyor. Özel öğrencilerimiz bizlere burada çok yardımcı oluyor zaten çok da meraklılar, ustalarımız da öğrencilerimize uygulamalı olarak neler yapmaları gerektiğini anlatıyor. Hem çalışıyor hem de keyif alıyorlar” diye konuştu.

İŞ HAYATINA HAZIRLIYORUZ

Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görevli meslek ve eğitim öğretmeni Ayşe Erdem, “Öğrencilerimizi iş sahibi yapmaya yönelik teorik ve uygulamalı kurslar veriyoruz. Ardından staj yaptırılıyoruz. Çocuklarımız bu eğitimleri öğretmenleri ve ustalarla birlikte yapıyor. İş disiplinini, onlara neler yapmaları gerektiğini öğretiyoruz. Hem kendilerine olan güvenlerini kazanmalarını, hem de iş hayatına atılmalarını hedefliyoruz” dedi.

HEM ÖĞRENİP HEM EĞLENİYORUZ

Kursiyer Eda Kaya, yaz döneminde staj eğitimi aldığını şimdi de ustalara yardım ettiğini ifade ederek şunları dile getirdi: “Ustalarla birlikte pideyi hazırlıyoruz. Pideyi yağlıyoruz kesiyoruz, içine malzemelerini yerleştiriyoruz, fırına koyuyoruz, paketleme işlemini yapıyoruz. Bunları yaparkenişte öğreniyoruz çok da eğleniyoruz. Pidelerimizi afiyetle yiyin.”
 
Editör: TE Bilisim