Antalya'nın tanıtımı için Almanya'ya giden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, turizm sektör temsilcileri, Türk turizmcileri, gazeteciler ve Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya geldi. Başkan Türel, Avrupa'daki Türkleri tatil için Antalya'ya davet ederek, "Bu yaz bize gelin" dedi. 

 Turizme yönelik temaslarda bulunmak üzere Almanya'ya giden Başkan Menderes Türel, ilk olarak gazetecilerle bir araya geldi. Gazetecilerle karşılıklı fikir alışverişinde bulunan Türel, Antalya'da son dönemde yaşanan gelişmeler, otel kapasiteleri ve turizm olanaklarını anlattı. Almanya'da yaşayan üçüncü kuşak Türklere, tatil planlarında Antalya'yı tercih etmeleri için çağrıda bulunan Türel, "Bu yaz bize gelin" dedi. 

 Antalya Tanıtım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Şen, AKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman ve ANSET Genel Müdürü Gaye Doğanoğlu birlikte temaslarını sürdüren Türel, Almanya'nın en önemli gazetelerinden bir olan Frankfurter Allgemeine Zeitung Gazetesi'nin Türkiye uzmanı editörlerinden Dr. Rainer Hermann ile de bir araya geldi. Türkiye ile ilgili yaptığı analizler ve köşe yazıları ile tanınan Dr. Hermann'a Antalya'nın son dönemde dünyanın en önemli organizasyonlarına başarı ile ev sahipliği yaptığı anlatıldı. Dr. Hermann da Türel'e yabancı bir gazetecinin gözü ile Türkiye ve Almanya'yı anlattı.

 ANTALYA BİR DAHA ANLATILDI

Başkan Türel ve beraberindekiler, Almanya'nın en büyük tur operatörü Thomas Cook Genel Müdürü Stephiene Berk ile bir toplantı yaptı. Berk'e, G20 zirvesi ve Güçlü Şehirler Ağı Küresel Zirvesi'ne, EXPO 2016'ya ev sahipliği yapan Antalya'nın, sahip olduğu doğal güzellikleri, tarihi mirası, konforlu turizm tesisleri ile güvenli bir barış kenti olduğu anlatıldı. Alman vatandaşların tatil tercihleri ile ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan toplantıda, Avrupa turizmi ile ilgili bilgi alındı.

 Başkan Türel, Alman medya temsilcileri, önde gelen turizm yazarlarıyla da temaslarda bulundu. Türel, seyahat acentelerinin yöneticileri, Almanya'daki Türk turizmciler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile de buluşarak, Antalya'ya davet etti.

 5 ÜLKEDE DAHA TANITIM YAPILACAK

Antalya için tanıtım atağı, 5 ülkeye yapılacak ziyaretlerle devam edecek. Başkan Türel, İngiltere'nin başkenti Londra ve Danimarka'nın başkenti Kopenhag'a gidecek. İki ülkede yapılacak temasların ardından Avusturya, İsveç ve Norveç'te de tanıtım çalışmaları yapılacak. Başkan Menderes Türel'e ziyaretler sırasında TÜROFED Başkanı ve Dünya Turizm Örgütü Başkan Yardımcısı Osman Ayık, AKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Antalya Tanıtım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Şen, Profesyonel Otel Yöneticiler Derneği Ali Kızıldağ, TÜROFED eski Başkanı Ahmet Barut, TÜROFED Başkan Yardımcısı Sururi Çorabatır ve ANSET Genel Müdürü Gaye Doğanoğlu eşlik edecek. Tanıtım maratonunda Antalya heyetine Dünyanın en ünlü tanıtım ajanslarından biri olan Hill-Knowiton firması danışmanlık yapacak.






 
Editör: TE Bilisim