Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Türk Hava Kuvvetlerinin, gerek ülke gerekse sınırları aşan birçok bölgede, barışı korumadan insani yardım harekatına kadar geniş yelpazede faaliyetler icra ederek, Türkiye'nin uluslararası alanda gururu olmayı sürdürdüğünü bildirdi.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Türk Hava Kuvvetlerinin, gerek ülke gerekse sınırları aşan birçok bölgede, barışı korumadan insani yardım harekatına kadar geniş yelpazede faaliyetler icra ederek, Türkiye'nin uluslararası alanda gururu olmayı sürdürdüğünü bildirdi.

Orgeneral Akar, Türk Hava Kuvvetlerinin kuruluşunun 105. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Türk Hava Kuvvetlerinin, Yarbay Süreyya Bey öncülüğünde 1 Haziran 1911'de kurulduğunu, ilk Türk pilot Yüzbaşı Mehmet Fesa Evrensev'in 26 Nisan 1912'de İstanbulsemalarında gerçekleştirdiği uçuşla fiili olarak göreve başladığını belirten Orgeneral Akar, tarihi boyunca askeri havacılık alanındaki gelişme ve başarılarıyla Türkiye'nin göğsünü kabartan Türk Hava Kuvvetlerinin 105. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşadıklarını ifade etti.

Türk Hava Kuvvetlerinin Mustafa Kemal Atatürk'ün "İstikbal göklerdedir. Göklerini koruyamayan uluslar, yarınlarından asla emin olamazlar" sözleri ışığında 105 yıldır yükselen bir ivmeyle çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Orgeneral Akar, Hava Kuvvetlerinin, teknolojisi, uçakları ve üstün nitelikli profesyonel personeliyle dünya çapında önemli yere sahip olduğunu kaydetti.

Orgeneral Akar, Hava Kuvvetlerinin, ulusal çıkarların gerektirdiği her yerde, her türlü tehdide karşı caydırıcılık sağlayabilecek imkan ve kabiliyetiyle harbe hazır olduğunu belirterek, şöyle devam etti: 

"Hava Kuvvetlerimiz, bu nitelikleriyle gerek ülke sınırları içerisinde gerekse ülke sınırlarımızı aşan birçok bölgede barışı koruma harekatından insani yardım harekatına kadar çok geniş yelpazede faaliyetler icra ederek, ülkemizin uluslararası alanda da gururu olmaya devam etmektedir. Özellikle son dönemde, terörle mücadele harekatı kapsamında, diğer kuvvetlerimizle koordineli olarak, gerek yurt içinde gerek yurt dışında gerçekleştirilen hava harekatlarında önemli başarılar elde eden ve bu uğurda 7 gün 24 saat esasıyla ciddiyet, samimiyet, diyalog ve koordinasyon içinde çalışan Hava Kuvvetlerimizin kahraman ve fedakar personeline içtenlikle teşekkür ediyorum."

"Göklerin en mükemmeli olma hedefi"

Hava Kuvvetlerinin, uzaya yönelik yürüttüğü çalışmalarla "göklerin en mükemmeli olma" hedefine doğru hızla ilerlediğine dikkati çeken Orgeneral Akar, şu ifadeleri kullandı: 

"Bu kuruluş yıl dönümü vesilesiyle, bayraklaşan vatan topraklarının bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği uğrunda canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum. Başta Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal olmak üzere, özverili ve gayretli çalışmalarıyla Hava Kuvvetlerimizin başarısının daha üst seviyelere taşınması için emek veren emekli ve muvazzaf değerli personelini, onlara destek veren kıymetli aile fertlerini en içten duygularımla kutluyorum."
 
 
Editör: TE Bilisim