İçişleri Bakanlığı Valiler Kararnamesi ile Bursa'dan Antalya Valiliği'ne atanan Münir Karaloğlu, görevine başladı
.
 Öğleden sonra valilik binasına gelen Münir Karaloğlu'nu, bina girişinde elinde çiçek bulunan 2 çocuk karşıladı. Ardından vali yardımcıları, kaymakamlar, emniyet müdürü, garnizon komutanı, jandarma komutanı ile kurum ve kuruluşların müdürleri tarafından selamlanan Vali Karaloğlu, ardından gazetecilere konuştu.
 Bu sabah 3 yıl süre ile görev yaptığı Bursa'dan mesai arkadaşları ve dostlarının uğurlaması ile yola çıktığını ve Antalya'ya geldiğini belirten Vali Münir Karaloğlu, "Her şeyden önce, önce kadim şehir Van, sonra ulu şehir Bursa, şimdi ise küresel şehir Antalya'da hizmet etme fırsatı verdikleri için başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız sayın Binali Yıldırım'a ve bakanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Dışişleri Bakanı sayın Mevlüt Çavuoğlu'nun küresel şehir olma iddiasında olan Antalya'nın milletvekili olması ve bu şehirde olmasını bir şans olarak görüyorum" dedi.

 BAŞKAN TÜREL'E ÖVGÜ

 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i öven Vali Karaloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 "Belediye başkanımızın hem yerel tecrübesi, hem de Ankara siyaset tecrübesinin olmasını il için bir avantaj olarak görüyorum. Son dönemde Antalya'da konjonktürel olarak özellikle iki sektörde sıkıntı olduğunun bilincindeyim. Turizmde ve tarımda bir sıkıntı yaşandığını biliyoruz. Ama bunun geçici olduğunu söyleyebiliriz. Biliyorsunuz hükümetimiz daha önce bir tedbir paketi açıklamıştı. Yine şu anda krizin tekrar turizm sektörüne etkilerini azaltmak için yeni bir tedbir paketi var. İnşallah o paket çıktığında sektördeki arkadaşlarımız krizden daha az etkilenmeleri sağlanmış olur."

 Krizin iyi yönetilmesi halinde her krizin kendi fırsatını içersinde barındırdığına işaret eden Vali Karaloğlu, "Antalya'da şu anda yaşamış olduğumuz ve geçici olarak söylediğimiz konjonktürel olduğunu bildiğimiz bu süreci ortak akılla, hep beraber iyi yönetebilirsek zannediyorum, bundan sonra buna benzer kriz dönemlerini çok daha rahat atlatabiliriz. Bunun için elbette yapılması gereken şeyler var. Belki turizm çeşitlemesi, hedef pazar çeşitlemesi ve günün koşullarına uygun yeni bir tanıtım ve pazarlama stratejisi ile bundan sonra önümüze çıkacak buna benzer krizleri daha kolay atlatabileceğimiz, daha sağlam bir yapıya kavuşabiliriz diye düşünüyorum."
 Antalya'da hedefinin, kentteki herkesle tam bir uyum içerisinde, ortak akılla bu kente hizmet etmek olduğunu sözlerine ekleyen Vali Münir Karaloğlu, konuşmasını şöyle bitirdi:
 "Rabbim inşallah bizi muvaffak kılar, işimizi kolaylaştırır diye dua ediyoruz. Bundan sonra belki daha çok çalışacak, daha az konuşacağız. Öyle bir sürece gireceğiz hep beraber. Siz basın mensupları bizi takip edeceksiniz, biz de bu kente hizmetin en iyisini yapmaya gayret edeceğiz. Antalya önemli bir şehir. Biliyorsunuz sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde oluşturulan ulusal vizyonumuzda, milli vizyonumuzda Antalya'mıza küresel ölçekte bir temsil misyonu da yüklendi. Son dönemde Antalya'da yapılan başarılı uluslararası organizasyonlarla bunu yapabileceğini ispat etti ve gösterdi. İnşallah bundan sonra da Antalya'nın bu misyonuna uygun hep beraber iyi işler yaparız diye temenni ediyorum."
Editör: TE Bilisim